Collectie: Training

Trainingsschema's ervaar ik als beklemmend, maar trainen is heerlijk. Soms houd ik me aan het plan, maar even zo vaak vervagen plannen in een enthousiast ontvangen idee onderweg. Een bloemlezing.

GO!
30-60-90-intervaltraining bij zonsondergang nijeveense landen

30-60-90 intervaltraining

De 30-60-90-intervaltraining is een afwisselende en eenvoudig uitvoerbare trainingsvorm, die makkelijk aan te passen is aan de afstand waarvoor je aan het trainen bent. Je kan deze intervaltraining dus zo zwaar maken als je wilt of nodig hebt.

Bericht lezen

moneghetti intervaltraining hardlopen

Moneghetti intervaltraining

Zin in een niet al te lange maar lekker intensieve training die je kracht en uithoudingsvermogen versterkt? Dan moet je beslist eens de Moneghetti proberen. Je zult er geen spijt van krijgen, er misschien wel aan verslingerd raken.

Bericht lezen

sprong robert holtingerveld

Hardlopen met plezier

Hoe zorg je ervoor dat hardlopen leuk blijft? Hoe creëer je een langere periode van progressie? Lastig te beantwoorden vraag omdat dit sterk verschilt van persoon tot persoon. Zeker is dat afwisseling goed is voor plezier en prestaties.

Bericht lezen

statische rekoefeningen

Cooling down voor hardlopen

Intuïtief lijkt het mij zinvol om je lijf met oefeningen voor te bereiden op een sportsessie en aan het eind te begeleiden naar de ruststand. In het derde deel van een serie over oefeningen rondom een hardlooptraining: de statische rekoefeningen.

Bericht lezen

opwarmen hardlopen tenen lopen

Opwarmen voor hardlopen

Intuïtief lijkt het mij zinvol om je lijf met oefeningen voor te bereiden op een sportsessie en aan het eind te begeleiden naar de ruststand. In het tweede deel van een serie over oefeningen rondom een hardlooptraining: de opwarmoefeningen.

Bericht lezen

losmaken beenzwaai zijwaarts

Losmaken voor hardlopen

Intuïtief lijkt het mij zinvol om je lijf met oefeningen voor te bereiden op een sportsessie en aan het eind te begeleiden naar de ruststand. In het eerste deel van een serie over oefeningen rondom een hardlooptraining: de losmaakoefeningen.

Bericht lezen

trotse kip

Buiten spelen in de parken

De fartlek is vaker bezongen in dit weblog en niet voor niets. In zijn puurste vorm is het niet alleen een fijne training voor je lijf, maar ook een mooie oefening in het spontaan bedenken van trainingsvormen. Een praktijkvoorbeeld.

Bericht lezen

run2function vindt instagram fijn!

@run2function