Acroniemen verzinnen

Het zal je maar gebeuren als maker van een besturingssysteem: er wordt een meldpunt opgericht waar ontevreden klanten hun gal kunnen spugen over je nieuwste product. Jawel, Microsoft ligt maar weer eens onder vuur vanwege Vista en zegt officieel dat het goed is dat dit gebeurt omdat ze dan de zaken sneller tot een goed einde kunnen brengen.

Dit lijkt toch wel erg een wanhopige poging van een marketingafdeling die de zoveelste klap in het gezicht van de softwaremaker krampachtig probeert om te buigen naar iets positiefs. Ik kan me toch echt niet voorstellen dan Microsoft blij is met onze Consumentenbond die in persberichten en het lijfblad kond doet van het onderzoek dat het heeft gedaan naar de problemen met Vista waarmee consumenten worden geconfronteerd. En dat zijn er nogal wat, aldus de Consumentenbond. Het systeem kampt met kinderziektes waardoor bijvoorbeeld software voor printers en andere randapparatuur niet werkt. Microsoft zegt te werken aan oplossingen, maar vertelt niet wanneer die komen, aldus de belangenorganisatie.

Meestal duurt het een tijdje na de lancering van een nieuw besturingssysteem voordat de consument er op grote schaal mee te maken krijgt. Alleen doorgewinterde gebruikers krijgen doorgaans te maken met kinderziektes. Maar nu is er al haast geen computer meer te krijgen zonder Windows Vista, terwijl het systeem nog lang niet vlekkeloos werkt, stelt de bond.
Microsoft verdedigt zich door te zeggen dat geen enkel besturingssysteem voorafgaand aan de lancering zo uitgebreid getest is als Windows Vista. Het besturingssysteem kent daardoor drie maanden na de introductie minder problemen dan voorgaande versies, aldus Microsoft. Toch erkent het bedrijf dat er nog problemen zijn. Die wil het zo snel mogelijk oplossen.

Ik geloof best dat Vista zeer uitgebreid is getest en het is ook best waarschijnlijk dat het softwarehuis van de problemen in Vista af wil, want dat levert alleen maar gezeik op. Het zou echter net iets chiquer zijn geweest als ze hadden toegegeven dat de commerciële belangen zo groot zijn dat de introductie net te snel is geweest en Vista net iets te hard gepusht is bij de makers van pc`s. Rond de introductie van Vista woedde op de Amerikaanse technologiewebsite C|NET ooit een wedstrijd wie het fraaiste acroniem kon verzinnen voor Vista. Mijn bijdrage is iets te vilein voor de toon van dit stukje, maar ach, gigant Microsoft kan wel tegen een stootje. Vista staat wat mij betreft voor Vroegtijdig Inherent Slechte Technologie Afgeleverd. Wie weet een mooiere te verzinnen? Ik wacht rustig af…

Scroll Up

Pin It on Pinterest