Analoge tv, hoe lang nog?

Bijna één op de drie Nederlandse huishoudens kijkt naar digitale televisie. Voor het eerst is het aantal huishoudens met een digitaal tv-abonnement de 30 procent gepasseerd. Dat meldde Telecompaper in een nieuw rapport over de Nederlandse tv-markt.

Nederland telt op dit moment ruim zeven miljoen huishoudens met een tv-aansluiting. Daarvan heeft bijna vijf miljoen (4,91 miljoen) een analoge tv-aansluiting en 2,12 miljoen een digitale aansluiting, aldus Telecompaper. Vooral de kabelbedrijven profiteren van digitale tv.

Zelf heb ik nog geen digitale tv. Ik zou het liefst telefonie, internet en televisie bij één bedrijf onderbrengen, precies het succes van digitale tv. Dat zit vaak in een pakket van dezelfde aanbieder en dat is erg handig. Nu ben ik bijna vanaf de oprichting `lid` van XS4ALL, een internetprovider die zijn zaakjes bijzonder goed voor elkaar heeft. Zelfs de overname door KPN heeft hieraan niets veranderd, in tegendeel, want nu kan mijn favoriete provider ook telefonie aanbieden. Voor twee van de drie belangrijk zaken kan ik dus voortaan al bij XS4ALL terecht.

Televisie hoort daar nog niet bij, en da`s best jammer. Ik zit niet echt te wachten op de enorme hoeveelheid zenders, ik bekijk nu al bar weinig van het aanbod, maar wel op bijvoorbeeld de digitale themakanalen van de VPRO. De `juiste` muziek en documentaires de hele dag door, dat zou toch werkelijk op het televisieparadijs gaan lijken. Maar goed zover is het dus nog niet. Hopelijk weten de mensen van XS4ALL hun `moeder` ervan te overtuigen de netwerken open te stellen voor de door KPN aangeboden content. Ik wacht af, maar rustig. Kan het niet, dan blijf ik voor tv gewoon kabelen totdat zo weinig mensen het nog bekabeld doen dat het niet rendabel meer is. Benieuwd hoe lang dat zal duren. Minder lang dan menig belanghebbende denkt, is mijn verwachting.

Scroll Up

Pin It on Pinterest