Astronautje spelen

Het is al een tijdje bekend maar toch best het melden waard: de nieuwste versie van Google Earth brengt ons desgewenst ook de ruimte in met het extraatje `Sky’.

De ruimtevaartorganisaties NASA en ESA leveren de beelden. Gebruikers kunnen navigeren langs 100 miljoen sterren en 200 miljoen melkwegstelsels en ook zelf informatie toevoegen. In de nieuwe functie zitten zeven zogenoemde informatieve lagen, die informatie geven over verschillende hemellichamen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld sterrenbeelden bekijken, de planeten met hun posities nu en over twee maanden en animaties van de maan.

De digitale beelden van het heelal zijn vanaf de aarde gemaakt. De kwaliteit is ongeveer 50 meter per pixel. Interessante objecten zijn dertig keer scherper. Daarnaast zijn ook 129 beelden van hoge resolutie toegevoegd. Ze zijn gemaakt  door de Hubble Space Telescope van de NASA/ESA, die zich in een baan om de aarde bevindt.

Leuke ontwikkeling. Ook leuk is trouwens de mogelijkheid om rond te vliegen in Google Earth. Ik las het nieuwtje op deze website , dus hier houdt mijn stukje zo’n beetje op. Ik heb er namelijk weinig aan te voegen. Zou wel leuk zijn als ze ook een ruimte schip aan de mogelijke vliegtuigen toevoegen, dan kunnen we ook lekker astronautje spelen!

Scroll Up

Pin It on Pinterest