Robert Hertogs

Jaaroverzicht Strava 2018 van Robert Hertogs

Jaaroverzicht Strava 2018

Daar gaat ie weer: het jaaroverzicht van Strava, op maat gemaakt voor de sporters die gebruikmaken van dit platform. Het filmpje levert natuurlijk niet echt uniek materiaal op, maar tovert ieder jaar toch weer een glimlach op mijn gezicht.

Verder lezen

Vennetje bij Wildenberg

Wandelen of hardlopen?

Hardlopen in het gebied van de Takkenhoogte en de Meeuwenplas is fantastisch, maar wandelend geniet je pas echt van dit kleine natuurgebied. Zeker op een mistige en schemerachtige namiddag als in het afgelopen weekend.

Verder lezen

Rechterensweg verdwijnt in horizon

Oneindige sloten

In training zijn voor de 60 van Texel betekent veel kilometers maken. Ook eind 2018, als de start van mijn eerste ultraloop nog heel ver weg lijkt. Nu heb ik de mazzel dat vrijdag slechts een halve dag werken betekent en het kantoor op bijna perfecte afstand van thuis ligt.

Verder lezen

Hardlopers op de Lemelerberg

The mind works best at running speed

De langzame lange duurloop is niet alleen een van de belangrijkste training in vrijwel ieder hardloopschema, het is tevens de motor van een spontaan creatief proces in de hersenen van de hardloper, aldus de Belgische hardloper Peter Ampe.

Verder lezen

Luidsprekers schaatsbaan meppel

Een dag van experimenten

Met de wielrenbroek al in de hand toch besloten om te gaan hardlopen. Het werd een zonovergoten en mede daardoor pittige training op het gras van de ijsbaan, waar maar liefst drie experimenten tegelijk werden uitgevoerd.

Verder lezen

Robert tijdens Halve Marathon Nijeveen

De tien, de halve en de hele – Rob Veer

Rob Veer heeft een heerlijk boek geschreven over hardlopen. ‘De tien, de halve en de hele’ richt zich met de schema’s nadrukkelijk op zeer ervaren hardlopers. Best jammer, want de rest van het boek is voor ieder type hardloper interessant.

Verder lezen

Tunnel met trommels tijdens Kolonieloop

De man met de hamer

De man met de hamer tegenkomen op een halve marathon? De gedachte was nog nooit in me opgekomen. Niet voor zo’n vertrouwde afstand als deze. Meer een trainingsafstand eigenlijk. Tot een behoorlijk warme Tweede Pinksterdag…

Verder lezen

Adaling Bovenallee bij Emmapiramide

Altijd verder - Dolf Jansen

Dolf Jansen heeft een vlotte babbel en in ‘Altijd verder’ toont hij lekker leesbaar aan ook vlot te kunnen schrijven. De driehonderd bladzijden vol hardloopverhalen met vaak grappige beschouwingen zijn zo voorbij. Jammer eigenlijk…

Verder lezen

Mistige wieden bij Doosje

Mistige Wieden

Vandaag stond de lange wisselduurloop op het programma. Met een hele grote boog door de prachtige Wieden, die heel eenvoudig vanuit huis zijn te bereiken. De route ging over asfalt, fietspaden, plus de zandpaden en graslanden van het natuurgebied.

Verder lezen

Bloemenweide Staphorsterveld

Bloemenweides

Ik kom het steeds vaker tegen: weides met ‘ouderwetse’ bloementapijten erin. Mooi en - opa spreekt - zoals het hoort! En het sfeertje tussen die weides net na zonsondergang is zó bijzonder. Echt een heel prettig deel van de dag om hard te lopen!

Verder lezen

Veters hardloopschoen

Kou van binnenuit

Normaal zorgt regen tijdens een wedstrijd voor een aangename verkoeling. Tijdens de 10 Engelse Mijlen van de Cascaderun 2018 kwam de kou van binnenuit. Het maakte de wedstrijd extra zwaar en het PR een klein wondertje.

Verder lezen

Zonsondergang U-bocht Reest

Gekleurde U-bocht

De avonden worden langer en langer, maar voor mij vaak toch nog net niet lang genoeg om een training helemaal in daglicht af te werken. De zenuwachtig knipperende lampjes moeten dus toch nog strak om de dunne armpjes gespannen mee op reis.

Verder lezen

run2function op Instagram

@run2function