Robert Hertogs

Begin 2016 besloot ik zonder hardloopervaring de Mont Ventoux hardlopend te gaan bedwingen voor een goed doel. Het bleek de start van een passie voor hardlopen, vastgelegd in dit weblog.

GO!
schaduw robert nacht

Schrikbarend schaduwspel

Het overkomt me bijna ieder jaar: de eerste keer hardlopend in het donker langs een serie lantaarnpalen schrik ik me rot wanneer ik wordt ingehaald door mijn eigen schaduw. En ik ben vast niet de enige argeloze avondloper.

Bericht lezen

trotse kip

Buiten spelen in de parken

De fartlek is vaker bezongen in dit weblog en niet voor niets. In zijn puurste vorm is het niet alleen een fijne training voor je lijf, maar ook een mooie oefening in het spontaan bedenken van trainingsvormen. Een praktijkvoorbeeld.

Bericht lezen

korenveld havelterberg

Zachte penseelstreken

Op de Havelterberg tot in de schemer hardgelopen. Ook al was het een pittige training met het grootste deel van de zeventien kilometer op een hartslag die dicht in de buurt lag van een wedstrijdfrequentie, kon ik toch erg genieten van de omgeving.

Bericht lezen

zachte luchten boven sportpark ezinge

Samensmelting van tinten

De week gaat van start met een kilometer of twaalf hardlopen onder een prachtig zachte hemel. Het besef dat die milde tinten er hangen, komt pas in een kleine groenstrook, wanneer ik het tijd vind voor een eerste fotomoment.

Bericht lezen

Meppeler Bos

Op safari door Meppel

Meppel heeft best nog veel plekken waar je jezelf een beetje voor de gek kunt houden als hardloper. Met een beetje (veel) fantasie loop je er in eenzame bossen over single tracks naar onbekende bestemmingen.

Bericht lezen

zonsondergang hoogeveense vaart meppel

Maand van de zonsondergangen

April 2020 gaat de boeken in als een van de droogste aprilmaanden in de door de KNMI geregistreerde geschiedenis van het weer. Een potentieel zorgelijk record, al leverde het prachtige weer ook veel mooie zonsondergangen op.

Bericht lezen

Hardlopen mag gelukkig nog

Dit artikel had moeten gaan over de week na het hardlopen van een marathon, maar het coronavirus haalde dat plan in. Godzijdank zit ons landje nog niet volledig op slot en bieden buitenactiviteiten een fijne uitlaatklep.

Bericht lezen

Two Rivers Marathon in m’n uppie

Toen storm Ciara de Two Rivers saboteerde, liep ik een marathon over een fraai parcours mis en kon ik fluiten naar de medaille annex flessenopener en speciaalbier. Gelukkig verzon de organisatie een ‘list’ om dit recht te zetten.

Bericht lezen

Winterecho

Nederland ligt aan zee en de overheersende windrichting zorgt voor een mild klimaat waar echte winters best bijzonder zijn. Als de winter zich dan van z’n allerzachtste kant laat zien, is het verlangen naar sneeuw, kou en ijspret des te groter.

Bericht lezen

Waterloopje

Het was vanochtend nat en winderig, dus bestond er geen enkele reden om niet te gaan hardlopen. Wel een goed excuus vormde de rug. Die bleef aan het begin behoorlijk gespannen en dat liep beslist niet fijn.

Bericht lezen

Reflecteren in de bossen

De rugpijn komt zo af en toe en gaat gelukkig ook altijd weer voorbij. De rug begeeft het meestal niet onverwacht, al komt het zelden gelegen. Rugpijn betekent tijd om de bakens even te verzetten, en soms tijd voor wat bespiegelingen.

Bericht lezen

run2function vindt instagram fijn!

@run2function