Robert Hertogs

Begin 2016 besloot ik zonder hardloopervaring de Mont Ventoux hardlopend te gaan bedwingen voor een goed doel. Het bleek de start van een passie voor hardlopen, vastgelegd in dit weblog.

GO!
zachte luchten boven sportpark ezinge

Samensmelting van tinten

De week gaat van start met een kilometer of twaalf hardlopen onder een prachtig zachte hemel. Het besef dat die milde tinten er hangen, komt pas in een kleine groenstrook, wanneer ik het tijd vind voor een eerste fotomoment.

Bericht lezen

Meppeler Bos

Op safari door Meppel

Meppel heeft best nog veel plekken waar je jezelf een beetje voor de gek kunt houden als hardloper. Met wat fantasie loop je er in eenzame bossen over single tracks naar onbekende bestemmingen.

Bericht lezen

zonsondergang hoogeveense vaart meppel

Maand van de zonsondergangen

April 2020 gaat de boeken in als een van de droogste aprilmaanden in de door de KNMI geregistreerde geschiedenis van het weer. Een potentieel zorgelijk record, al leverde het prachtige weer ook veel mooie zonsondergangen op.

Bericht lezen

Hardlopen mag gelukkig nog

Dit artikel had moeten gaan over de week na het hardlopen van een marathon, maar het coronavirus haalde dat plan in. Godzijdank zit ons landje nog niet volledig op slot en bieden buitenactiviteiten een fijne uitlaatklep.

Bericht lezen

Two Rivers Marathon in m’n uppie

Toen storm Ciara de Two Rivers saboteerde, liep ik een marathon over een fraai parcours mis en kon ik fluiten naar de medaille annex flessenopener en speciaalbier. Gelukkig verzon de organisatie een ‘list’ om dit recht te zetten.

Bericht lezen

Winterecho

Nederland ligt aan zee en de overheersende windrichting zorgt voor een mild klimaat waar echte winters best bijzonder zijn. Als de winter zich dan van z’n allerzachtste kant laat zien, is het verlangen naar sneeuw, kou en ijspret des te groter.

Bericht lezen

Waterloopje

Het was vanochtend nat en winderig, dus bestond er geen enkele reden om niet te gaan hardlopen. Wel een goed excuus vormde de rug. Die bleef aan het begin behoorlijk gespannen en dat liep niet fijn.

Bericht lezen

Reflecteren in de bossen

De rugpijn komt zo af en toe en gaat gelukkig ook altijd weer voorbij. De rug begeeft het meestal niet onverwacht, al komt het zelden gelegen. Rugpijn betekent tijd om de bakens even te verzetten,…

Bericht lezen

Klein maar fijn museum

Het Planetarium in Franeker stond al een tijdje op ons lijstje. Op een regenachtige dag in de voorjaarsvakantie zagen we eindelijk met eigen ogen het nog steeds nauwkeurig werkende model van een deel van ons…

Bericht lezen

Storm Dennis versus Robert

Hardloper zoekt bewust storm Dennis op met een lange duurloop door De Wieden. Dennis weet wel raad met dat brutale hardlopertje. De sporter moet dus hard werken, maar kan er minstens zo hard van genieten.

Bericht lezen

Onstuimig alternatief

Wat doet een hardloper als een wedstrijd waar hij naar toe heeft gewerkt op het allerlaatste moment niet doorgaat? Dan verzin hij een alternatief en geniet hij van het onstuimige weer onderweg.

Bericht lezen

run2function vindt instagram fijn!

@run2function