Robert Hertogs

Trainen op schaatsbaan met schapen

De psychologie van het herstellen

Herstellen van een zweepslag is lastig. Niet eens vanwege het hardlopen met de rem erop, maar veel meer vanwege de onzekerheid over de mate waarin de kuit belastbaar is. Niet wetend op welke signalen ik moet letten, maakt hardlopen verre van ontspannen.

Verder lezen

Op nieuwe adidas hardloopschoenen herstellen van zweepslag

Zweepslag

Mijn rechterkuit was al wekenlang gespannen en twee nachten werden zelfs wreed verstoord door heftige kramp. Minder kilometers maken en geen explosieve trainingen afwerken bleken helaas onvoldoende om een zweepslag te voorkomen.

Verder lezen

Woldberg Trail 2019

Woldberg (winter)trail

Vooraf hadden we meer zin in het lopen van de Woldberg Trail onder een lekker lentezonnetje, maar de weerinstituten voorspelden unaniem een dag met winterse buien. Dat zonnetje kregen we onderweg alsnog, afgewisseld met sneeuw, hagel en een ijzige wind.

Verder lezen

Kerkje Nijeveen

Zen en de kunst van het hardlopen

Als je vanaf eind oktober bezig bent met een trainingsopbouw naar een wedstrijd van 60 kilometer en je moet het met de startlijn in zicht opgeven, lijk je helemaal voor niets bezig te zijn geweest. Maar je kunt het ook anders zien.

Verder lezen

mastenbroekerbrug zwolle

Blije hardloopbaby

Bijna 29 kilometer hardgelopen vanuit Zwolle langs het Zwarte Water en het Meppeler Diep naar Möppelt. Als een 'blije hardloopbaby' genoten van het prachtige weer en het landschap dat ik doorsneed: helemaal verliefd op het Hollandse landschap.

Verder lezen

Gele tonnen bij de stuw in de vecht

Lentekriebels langs de Vecht

Het officiële doel van de lange duurloop van vandaag was een conditietest in voorbereiding op de 60 van Texel. Die werd met succes afgerond, maar hardlopen in korte broek onder een strakblauwe lucht gaf toch echt de meeste voldoening. 

Verder lezen

Afgedankte hardloopschoenen in vuilniscontainer

Schoenenkerkhof

Bij ieder nieuw paar schoenen wist ik tot nu toe wel een reden te bedenken om het afgedankte stel te bewaren. Veel nut blijken die niet te hebben gehad. Het werd daarom tijd om de hardloopschoenen een laatste rustplaats te gunnen.

Verder lezen

Impressie monsterrit Meppel - Posbank - Meppel

Ik kan het nog!

Januari, heel voorzichtig beginnen de dagen te lengen, maar de lente is nog heel ver weg. Sterker nog, er is een koufront op komst. De gedachten gaan verlangend terug naar een lange, zomerse monstertocht op een racefiets in juli vorig jaar.

Verder lezen

run2function op Instagram

@run2function