Robert Hertogs

Begin 2016 besloot ik zonder hardloopervaring de Mont Ventoux hardlopend te gaan bedwingen voor een goed doel. Het bleek de start van een passie voor hardlopen, vastgelegd in dit weblog.

GO!

Een wintergedachte

Een boom, in alle rust wachtend op de lente. Lage temperaturen laten hem koud. Onverschillig voor passanten, maar zich heel bewust van de seizoenen. Klaar om te ontwaken. Wanneer de tijd rijp is.

Bericht lezen

daken centrum echternach

Fris terras

Vrijdag, de laatste dag van een weekje Luxemburg. De natuur speelde de hoofdrol, de drukke en grootstedelijke stad Luxemburg uitgezonderd. Dichterbij ligt het verrassend levendige stadje Echternach.

Bericht lezen

kasteel ruine beaufort

Mistig sprookje

Op de valreep van de avond hadden we gisteren met z’n viertjes zin om de ruïne van Beaufort te bekijken. In de glorietijd moet het een indrukwekkend kasteel zijn geweest. Deze bijna-avond levert het vooral net-niet-plaatjes op.

Bericht lezen

klim berdorf kasseien

Kasseienklim naar Berdorf

Solo kruipt een mountainbike omhoog over een stuk kasseienweg waar geen einde aan lijkt te komen. De weg naar verlossing loopt steil omhoog. Zo steil dat een rukje aan het stuur het voorwiel de lucht in tilt.

Bericht lezen

bos nabij consdorf

Kort avontuur in de bossen

‘Zin in een korte wandeling? Dorp verkennen en er dan een lusje aanplakken?’ Ik moest even nadenken over het voorstel van m’n lief. Met duizend hoogtemeters in de benen lagen de gedachten meer op de bank.

Bericht lezen

schaapskudde berggierslanden

Levende grasmaaiers

Ze duiken overal op, horen al jarenlang bij ons stadje en toch blijft zo’n schaapskudde in de stad een bijzondere vorm van groenonderhoud. Wat deze stadsinwoner met natuurverlangens betreft houdt de gemeente dat nog heel lang zo!

Bericht lezen

schaatsen ijs schaduw

Winters verleden

Daar staan ze weer, moeder, vader en dochter. Een korte pauze op het ijs, vastgelegd door een dame die ze waarschijnlijk nooit meer gaan zien. De scène is een opvallend identieke herhaling van een eerdere winter.

Bericht lezen

Bevroren voetbalschoen

Een schoen met een verhaal

Dit had het verhaal over een winterse zwerftocht door Drenthe moeten worden. Een ontmoeting met een oude voetbalschoen zorgde voor een andere afloop. Hoe een bevroren schoeisel het brein aan het werk zette.

Bericht lezen

Silhouetten Hertogsclan aan zee

Big Brother kan ons wat!

Wat is er mis met een dagje zee? Niets eigenlijk, alleen ligt dat voor vier mensen uit Meppel wel honderdtachtig kilometer verderop. En dat maakt zo’n uitje niet helemaal vanzelfsprekend in deze barre tijden…

Bericht lezen

run2function vindt instagram fijn!

@run2function