Robert Hertogs

Begin 2016 besloot ik zonder hardloopervaring de Mont Ventoux hardlopend te gaan bedwingen voor een goed doel. Het bleek de start van een passie voor hardlopen, vastgelegd in dit weblog.

GO!
Bevroren voetbalschoen

Een schoen met een verhaal

Dit had het verhaal over een winterse zwerftocht door Drenthe moeten worden. Een ontmoeting met een oude voetbalschoen zorgde voor een andere afloop. Hoe een bevroren schoeisel het brein aan het werk zette.

Bericht lezen

Silhouetten Hertogsclan aan zee

Big Brother kan ons wat!

Wat is er mis met een dagje zee? Niets eigenlijk, alleen ligt dat voor vier mensen uit Meppel wel honderdtachtig kilometer verderop. En dat maakt zo’n uitje niet helemaal vanzelfsprekend in deze barre tijden…

Bericht lezen

sprong robert holtingerveld

Hardlopen met plezier

Hoe zorg je ervoor dat hardlopen leuk blijft? Hoe creëer je een langere periode van progressie? Lastig te beantwoorden vraag omdat dit sterk verschilt van persoon tot persoon. Zeker is dat afwisseling goed is voor plezier en prestaties.

Bericht lezen

eenzame boom holtingerveld

Ontmoeting met een oude vriend

Geen zin in hardlopen? Kom op man, het is mooi weer en net onder de tien graden, het kan echt niet beter. Aan de gang dus, dan wordt het na een paar kilometer vanzelf leuk. Wie weet wat je onderweg nog tegenkomt.

Bericht lezen

rode lijn overkapping tankstation werkhorst meppel

De rode lijn

Bijna veertig dagen achter elkaar hardlopen en dan ook nog meedoen aan een uitdaging om vijftig kilometer te wandelen, dat lijkt op een grens overschrijden. Dat niet, al kun je als wandelaar wel zomaar een rode lijn tegenkomen.

Bericht lezen

oude vijver zwarte dennen mist

Mistige loopjes

Wat is dat toch met mist? Hul de meest saaie scène in nevelen en Instagram ontploft. Nou ja, het aantal hartjes onder de foto ligt geheid een flink eind boven het gemiddelde. Fijn voor een hardloper met een tweede hobby.

Bericht lezen

selfie robert object ronald westerhuis

Laat het wandelen vandaag maar zitten

Hoe de installatie ‘Avalon’ in Museum de Fundatie / Kasteel Nijenhuis een wandeling om zeep hielp, en ik dat helemaal niet erg vond. In tegendeel, voor dit kunstwerk offer ik graag nog een keer een sportactiviteit op.

Bericht lezen

Planken hardlopers

Krachtoefeningen voor hardlopen

Hoe stabieler de romp tijdens het hardlopen blijft, des te efficiënter de hardloper zich voortbeweegt. Een kleine bloemlezing van zeven oefeningen uit de vele manieren om de ‘core’ en de hardloopbenen te verstevigen.

Bericht lezen

statische rekoefeningen

Cooling down voor hardlopen

Intuïtief lijkt het mij zinvol om je lijf met oefeningen voor te bereiden op een sportsessie en aan het eind te begeleiden naar de ruststand. In het derde deel van een serie over oefeningen rondom een hardlooptraining: de statische rekoefeningen.

Bericht lezen

run2function vindt instagram fijn!

@run2function