Silhouetten Hertogsclan aan zee

Big Brother kan ons wat!

GO!

Wat is er mis met een dagje zee? Niets eigenlijk, alleen ligt dat voor vier mensen uit Meppel wel honderdtachtig kilometer verderop. En dat maakt zo’n uitje niet helemaal vanzelfsprekend in deze barre tijden…

Het schemert al behoorlijk als de laatste klim van de dag voor ons ligt. De doorgang naar het achterland van Katwijk aan Zee blijkt behoorlijk steil en gemaakt van los zand. De schoenen gaan alle kanten op en dat is dus lang niet altijd naar boven. Ploeterend gaat het naar omhoog, in een beweging die te vaak meer wegheeft van een processie. Twee moeizame stappen omhoog, en daar glijdt een voet weer een staplengte naar beneden.

De koploper krijgt een idee en doet nog extra zijn best om als eerste boven te komen. Dat blijkt zo goed gelukt dat het weer bijna irritant lang duurt eer de rest van het gezin verschijnt. Het blijkt de moeite waard te zijn: drie geliefde silhouetten die afsteken tegen de nog net verlichte zee, bijna omarmd door de wanden van de duindoorgang, het is een mooi beeld.

Big Brother wil zo min mogelijk troepenbewegingen, maar hij moet ons dit heerlijke middagje aan zee maar vergeven. Ontspannen uitwaaien is heel belangrijk om deze bijna opgesloten tijden door te komen. We will be back!