Bionische kwaliteit

Bij het testwerk voor een handige tip over YouTube op de website MacFreak stuitte ik op een wel heel erg fraai vervolg op de post van gisteren over ‘De Man Van Zes Miljoen’. Natuurlijk weet ik wel dat er wereldwijd veel mensen hard bezig zijn met het ontwerpen en bouwen van robots. Het filmpje dat te zien is, is hiervan ook in letterlijke zin wel een heel sprekend voorbeeld.

De tip wil ik u ook niet onthouden: het schijnt zo te zijn dat de filmpjes op YouTube ook in hogere kwaliteit zijn te zien. Hetzelfde filmpje heeft dan een iets andere link. De mensen van MacFreak hebben hierop het volgende bedacht: maak in een webbrowser een willekeurige bladwijzer (bookmark) van een website. Dit kan dus alles zijn, mits de bladwijzer maar eenvoudig te vinden is, door deze bijvoorbeeld in de bladwijzerbalk van de browser te plaatsen.

Ga nu naar de bladwijzerbeheerder of hoe deze functie in de door u gebruikte browser ook mag heten. Wijzig het internetadres van de kersverse bladwijzer in het volgende: javascript:window.location+=”&fmt=18″; Dit alles moet aan elkaar worden geschreven. De oorspronkelijke link naar de website is nu veranderd in een javascript.

Ga nu naar YouTube en klik op een link van een filmpje dat u wilt zien. Ga direct naar de zojuist gemaakte en aangepaste bladwijzer en klik erop. Het javascript zet nu in de browser automatisch de tekst ‘&fmt=18’ achter het huidige internetadres. Dit adres verwijst naar hetzelfde filmpje, maar dan in hogere kwaliteit. Veel kijkplezier. Hoeft natuurlijk niets te maken te hebben met bionische mannen, robots of aanverwante zaken, maar boeiende filmpjes zijn het wat mij betreft wel. De bionische realiteit is misschien nog veel dichterbij dan ik gisteren nog dacht…

Scroll Up

Pin It on Pinterest