Boze vlinders

1 min leestijd

De klassen van Josse en Tamas voeren de musical op die ze wekenlang hebben geoefend. De kinderen hebben er zin in, ook al zijn ze best een beetje gespannen.

Tamas heeft er zelfs enorm veel zin in. Hij is een spin. Best een gemeen beestje in het verhaal, al zien wij vooral een spin die enthousiast in zijn rol zit. Een friemelend insect dat ergens in het stuk een zin zo krachtig uitspreekt dat de zaal er om moet lachen. Genieten.

Josse is een trotse kikker. Iedere keer als hij opkomt, priemt zijn kin bijna arrogant naar voren. Ook deze groene man zit in zijn rol. Is soms erg onder de indruk van de dingen die om hem heen gebeuren. Op die momenten valt hij wat stil. En dan is hij opeens de meest fanatieke gebaren maker, die mooie man van ons. Genieten.

En dan is er nog hét moment van de voorstelling. Twee vlinders staan eenzaam op het toneel heel boos en verontwaardigd te zijn. Prachtige mimiek. Als later op de avond blijkt dat de haastig geschoten foto het moment perfect blijkt te hebben vastgelegd, is dat ook genieten. Fotografengeluk. Bijna net zo intens als het gevoel van trotse ouders.

Scroll Up

Pin It on Pinterest