Collectie: Instagram

De oren blijven tijdens het hardlopen muziekvrij en de ogen staan wijd open. Alleen zo ben je niet door maar ín de omgeving aan het lopen. Ook in trainingen stop ik voor mooie scènes, die soms op Instagram belanden.

GO!
schaapskudde berggierslanden

Levende grasmaaiers

Ze duiken overal op, horen al jarenlang bij ons stadje en toch blijft zo’n schaapskudde in de stad een bijzondere vorm van groenonderhoud. Wat deze stadsinwoner met natuurverlangens betreft houdt de gemeente dat nog heel lang zo!

Bericht lezen

schaatsen ijs schaduw

Winters verleden

Daar staan ze weer, moeder, vader en dochter. Een korte pauze op het ijs, vastgelegd door een dame die ze waarschijnlijk nooit meer gaan zien. De scène is een opvallend identieke herhaling van een eerdere winter.

Bericht lezen

rode lijn overkapping tankstation werkhorst meppel

De rode lijn

Bijna veertig dagen achter elkaar hardlopen en dan ook nog meedoen aan een uitdaging om vijftig kilometer te wandelen, dat lijkt op een grens overschrijden. Dat niet, al kun je als wandelaar wel zomaar een rode lijn tegenkomen.

Bericht lezen

oude vijver zwarte dennen mist

Mistige loopjes

Wat is dat toch met mist? Hul de meest saaie scène in nevelen en Instagram ontploft. Nou ja, het aantal hartjes onder de foto ligt geheid een flink eind boven het gemiddelde. Fijn voor een hardloper met een tweede hobby.

Bericht lezen

schaduw robert nacht

Schrikbarend schaduwspel

Het overkomt me bijna ieder jaar: de eerste keer hardlopend in het donker langs een serie lantaarnpalen schrik ik me rot wanneer ik wordt ingehaald door mijn eigen schaduw. En ik ben vast niet de enige argeloze avondloper.

Bericht lezen

korenveld havelterberg

Zachte penseelstreken

Op de Havelterberg tot in de schemer hardgelopen. Ook al was het een pittige training met het grootste deel van de zeventien kilometer op een hartslag die dicht in de buurt lag van een wedstrijdfrequentie, kon ik toch erg genieten van de omgeving.

Bericht lezen

zachte luchten boven sportpark ezinge

Samensmelting van tinten

De week gaat van start met een kilometer of twaalf hardlopen onder een prachtig zachte hemel. Het besef dat die milde tinten er hangen, komt pas in een kleine groenstrook, wanneer ik het tijd vind voor een eerste fotomoment.

Bericht lezen

run2function vindt instagram fijn!

@run2function