Collectie: Training

Trainingsschema's ervaar ik als beklemmend, maar trainen is heerlijk. Soms houd ik me aan het plan, maar even zo vaak vervagen plannen in een enthousiast ontvangen idee onderweg. Een bloemlezing.

GO!
sprong robert holtingerveld

Hardlopen met plezier

Hoe zorg je ervoor dat hardlopen leuk blijft? Hoe creëer je een langere periode van progressie? Lastig te beantwoorden vraag omdat dit sterk verschilt van persoon tot persoon. Zeker is dat afwisseling goed is voor plezier en prestaties.

Bericht lezen

statische rekoefeningen

Cooling down voor hardlopen

Intuïtief lijkt het mij zinvol om je lijf met oefeningen voor te bereiden op een sportsessie en aan het eind te begeleiden naar de ruststand. In het derde deel van een serie over oefeningen rondom een hardlooptraining: de statische rekoefeningen.

Bericht lezen

opwarmen hardlopen tenen lopen

Opwarmen voor hardlopen

Intuïtief lijkt het mij zinvol om je lijf met oefeningen voor te bereiden op een sportsessie en aan het eind te begeleiden naar de ruststand. In het tweede deel van een serie over oefeningen rondom een hardlooptraining: de opwarmoefeningen.

Bericht lezen

losmaken beenzwaai zijwaarts

Losmaken voor hardlopen

Intuïtief lijkt het mij zinvol om je lijf met oefeningen voor te bereiden op een sportsessie en aan het eind te begeleiden naar de ruststand. In het eerste deel van een serie over oefeningen rondom een hardlooptraining: de losmaakoefeningen.

Bericht lezen

trotse kip

Buiten spelen in de parken

De fartlek is vaker bezongen in dit weblog en niet voor niets. In zijn puurste vorm is het niet alleen een fijne training voor je lijf, maar ook een mooie oefening in het spontaan bedenken van trainingsvormen. Een praktijkvoorbeeld.

Bericht lezen

Fartlek Intratuin

Deze training is ontstaan vanuit de gedachte de route vanaf het Rembrandtplein naar de brug bij de Intratuin en de de weg terug te gebruiken als meer actieve onderdelen van de training. Deze training lijkt daarmee op een fartlek.

Bericht lezen

Vaartspel Reest en jachthaven

Een vaartspel (fartlek) is een fijne trainingsvorm vanwege de afwisseling in oefeningen. Dit vaartspel is een poging om een behoorlijk standaard hardlooprondje in Meppel om te toveren tot een leuke training voor de Koeberg hardloopgroep.

Bericht lezen

run2function vindt instagram fijn!

@run2function