En? Nog nieuws?

1 min leestijd

PCM verbond vorige week de website En.nl met de rest van de internetwereld. Het is natuurlijk mijn afwijking, maar ik vind het heerlijk om te zien welk nieuws zo’n nieuwkomer brengt, op welke manier, en misschien wel het allerbelangrijkst: op welk uur van de dag. Grafisch nieuws ben ik niet tegengekomen; maar ach, wat zou dat? Daarvoor hebben we immers vakbladen, niet waar?

Concepten als En.nl zijn niet nieuw. Inhoud die binnen het bedrijf werd gecreëerd, in aangepaste vorm verzamelen op internet. De kranten van PCM krijgen in dit geval extra aandacht, de bezoekers zijn blij omdat nieuws én achtergronden overzichtelijk bij elkaar staan; we mogen bijna van een win-winsituatie spreken, ware het niet dat En.nl ook nog niet weet hoe het geld moet gaan verdienen. Wel duidelijk is dat de uitgever nieuws op maat wil leveren, door bijvoorbeeld een SMS te versturen met nieuws uit specifieke categorieën.

Een vergelijkbare website voor de grafische industrie vind ik een lekker idee. Ieder uur van de dag nieuwe feitjes; dossiers over ctp, PDF, color management, financiering, waterloos offset, noem maar op; op maat gesneden e-maildienst; overzichten van papiersoorten; allemaal voorbeelden van de inhoud van zo’n website. Het is volgens mij onwaarschijnlijk dat één vakblad dit voor elkaar krijgt, dus waarom niet een soort pan-grafisch samenwerkingsverband? Ook een spannend idee!

O ja, ik ken één iemand die al heeft verdiend aan En.nl. Mijn ogen struikelen al wekenlang over de reclamepostertjes voor deze website, die toch ergens moeten zijn gedrukt.

Scroll Up

Pin It on Pinterest