Stofzuigergeluid

1 min leestijd

Adobe heeft (eindelijk) een update van flash uitgebracht die een einde moet maken aan de enorme belasting op de processor, kopten alle technologiewebsites. Een glimlach krult zich om mijn mond, omdat mij direct een leuke anekdote van mijn dochter te binnen schiet.

Umai was een paar weken geleden met een andere leerling in het computerlokaal van de school. Haar klasgenote moest werken met een oud barrel. Veel verstand van pc’s heeft ze niet. Veel vertrouwen in techniek ook niet. ‘Help, mijn computer slaat op hol’, roept haar klasgenote opeens. ‘O, dat is flash’, antwoordt Umai haar zonder spoor van twijfel. ‘Zeker een online game aan het spelen’, voegt de expert van 10 jaar er nog aan toe.

Of hier ook echt flash in het spel was, zullen we nooit weten. De reactie van Umai is natuurlijk wel gebaseerd op de ervaring dat bij langdurig gebruik van flash bij ons thuis de MacBook vanzelf verandert in een stofzuiger. Geen keihard geraas, maar aangezien ie normaal helemaal niets van zich laat horen, toch een irritant geluid.

Of we met versie 10.2 van flash verlost zijn van opstijgende pc’s, betwijfel ik eerlijk gezegd een beetje. De flashcontent moet namelijk aangepast zijn voor de nieuwe versie van flash. Het duurt vermoedelijk nog wel even eer alle flash op internet is aangepast. Hoe dan ook: eerst maar even de nieuwste versie van flash downloaden. Vervolgens dit filmpje afspelen op HD-kwaliteit. Als er geen stofzuigergeluiden of opstijgende vliegtuigen klinken, heeft Adobe zijn belofte dit keer misschien gewoon ingelost…

Scroll Up

Pin It on Pinterest