Dakloos geluidswonder

Van start!

Wat kan het leven toch raar lopen: ben je je hele leven bezig de beste luidsprekers ter wereld te bedenken en bouwen, wordt je dakloos als deze droom dreigt te lukken.

Het overkwam de Amerikaan Kevin Nelson. Deze techneut en geluidsfreak wilde niet zomaar een luidspreker bouwen, nee het moest een exemplaar worden dat het verschil maakte, dat met kop en schouders boven de topmerken uitsteekt. De uitvinder bedacht een speciale verzameling scheidingsfilters die er niet alleen voor zorgen dat de hoge tonen en de bassen in de juiste luidspreker terechtkomen, de normale functie van dit soort filters, maar ook dat één box stereogeluid kan produceren. En dat is natuurlijk behoorlijk revolutionair!

Nelson doopte zijn luidspreker ‘Zealth’ en stuurde recensie-exemplaren naar belangrijke tijdschriften voor audiofielen. De redacties waren het unaniem eens: de revolutionaire luidspreker scoorde beter dan vergelijkbare exemplaren van de topmerken. De box produceert inderdaad stereogeluid in z’n eentje, maar kan gewoon in een setje worden gebruikt. Het geluid schijnt dan helemaal fantastisch te zijn.

De Zealth maakte dus een droomstart en Nelson had snel plannen om de boxen in serie te gaan produceren. En toen sloeg het noodlot toe: zijn privéleven stortte volledig in elkaar en hij stond berooid op straat. Nelson leeft nu in een daklozenopvang, heeft in principe goud in zijn handen maar geen stuiver om dit product te laten produceren en vermarkten. Zijn onderneming Zealth Audio Loudspeakers heeft dringend investeerders nodig. Het is voor zowel dit dakloos geluidswonder als de wereld der audiofielen te hopen dat hij die snel vindt!

Scroll Up

Pin It on Pinterest