De letter U

1 min leestijd

Hemelvaart, een prachtige ochtend met veel zon en een beetje wind. Dat laatste merk ik pas als ik op de racefiets stap. Na drie windrichtingen met tegenwind te hebben gefietst, constateer ik met een interne glimlach dat het weer een typische wielrendag is. Altijd wind onderweg en altijd wind tegen. Gelukkig is het een vrij krachteloos windje.

Vanaf De Bult loopt de Binnenweg achterlangs naar Eesveen. Toepasselijke naam dus. Al in de verte valt de rechtlijnigheid van een enorme ‘U’ op een verkeersbord me op. Als ik het bord in volle vaart passeer, blijkt het de ‘U’ van ‘Uitwijkstrook te zijn. Een typografisch hoogtepunt, deze letter ‘U’, in negatieve zin dan. Mooi door lelijkheid. Ik aarzel om de fiets om te draaien, maar zie in de verte het volgende blauw gemarkeerde uitwijkpunt naderen. Mooi, het letterproject is bij deze een stapje verder.

Scroll Up

Pin It on Pinterest