rode lijn overkapping tankstation werkhorst meppel

De rode lijn

GO!

Bijna veertig dagen achter elkaar hardlopen en dan ook nog meedoen aan een uitdaging om vijftig kilometer te wandelen, dat lijkt op een grens overschrijden. Dat niet, al kun je als wandelaar wel zomaar een rode lijn tegenkomen.

De strenge maatregelen om dat niet klein te krijgen virus alsnog op de knieën te dwingen zijn klote, maar er blijft wel heel veel tijd over voor buitenactiviteiten. De hardloper heeft er deze maand nog twee, misschien drie, over. De ene is een ‘streak’ van 37 dagen achtereen hardlopen. De tweede is minimaal vijftig kilometer wandelen. En de eventuele derde? Daarvoor moeten de hardloopschoenen minimaal driehonderd kilometer afleggen in de laatste maand van het jaar. Het zou nog kunnen, maar we zien wel hoe het loopt. Een bijna zestiger moet ook een beetje oppassen natuurlijk.

Terug naar een donderdagavond in Meppel. Nog in daglicht is een fijne reeks 400-tjes afgewerkt in de werkpauze. De ‘streak’ is hiermee in leven gehouden, tijd om in het donker de wandeluitdaging aan te gaan. Een beetje langs de zuidelijke randen van Meppel rijgen de sportieve schoenen de kilometers aan elkaar. De oren vullen zich met lekkere deunen uit de telefoon. Een echte route is er vooraf niet, die ontstaat onderweg. Het idee om nog een stukje Wilhelminapark te pakken, voert de wandelaar langs het tankstation aan de Werkhorst. Vanaf de overkant valt de blik op de rode lijn van de overkapping van de pompen. Een mooi, Insta-waardig beeld, denkt de wandelaar. En nu maar hopen dat het met al dat gehol en wandelen bij deze ene rode lijn blijft.