Dolende ridder

1 min leestijd

Daar gaat ie dan, onze dappere ridder. Dolend door het Drentse maïs. Vol levenslust, ondanks gevechten tegen lichamelijk ongemak. Zou Tamas weten dat je van dit graan ook olie kunt maken, het goedje dat we nu al bijna twee weken gebruiken om zijn verstopte darmen te legen? Een beproefde methode in de Randstad. Tot voor kort echter onbekend voor de ‘specialisten’ hier in de provincie.

Tamas ondergaat de oliebehandeling als de zoveelste methode om iets aan zijn darmprobleem te doen. Hij reageert gelaten. Wat hij er over loslaat, getuigt van weinig vertrouwen in een goede afloop. ‘De dokters kunnen me niet beter maken’, is zijn conclusie. Helaas voor hem geen opvatting maar een objectieve waarneming. De ‘specialisten’ hier vallen door de mand, doen niet langer hun best ook maar iets voor ons te betekenen. Willen graag af van die lastige mensen met een lastig ‘probleem’. Pijnlijk.

Vandaag hebben we allemaal even vrij. Geen ziekenhuis of andere ongemakken. Dolen met z’n allen door het maïs op zoek naar aanwijzingen voor een puzzel. We willen het prijsje graag winnen en zijn druk in de weer met zuigende modder, rebussen en het raden van voedingsmiddelen in potjes. Tamas niet, die wil gewoon rondlopen en de bordjes met aanwijzingen zoeken. Ook goed. Geniet, want over een maand begint een nieuw circus: Groningen. Hopelijk de plek waar de echte specialisten zitten en niet het begin van een dooltocht naar goed werkende darmen…

Scroll Up

Pin It on Pinterest