Donderwolk

Iedereen die zeker weet dat het weer op de Waddeneilanden beter is dan op het vaste land, heeft gelijk. Het KNMI verzamelt letterlijk eeuwenlang informatie over ons meest besproken onderwerp en durft daardoor met stelligheid te beweren dat op de Waddeneilanden de zon vaker schijnt, er in de warmste maanden minder regen valt en het in een duinpan zomers warm kan zijn op dagen dat iedereen aan vaste wal bibbert van de kou.

Leuk als de statistieken vóór een verblijf op Vlieland pleiten, maar iedereen weet dat cijfers wel iets zeggen over een lange periode, maar vrijwel niets over net die ene week die je op het eiland doorbrengt. Met de ‘herfst’ van de afgelopen weken in gedachten, reisden we daarom zonder al te veel zonnige verwachtingen af naar camping Stortemelk.

Gelukkig voor ons bleken de Wadden hun reputatie volledig waar te maken. Alle dagen zon gezien, soms zelfs overvloedig. Zelfs als de ochtend begon met de indrukwekkende aanblik van een donder(?)wolk in wording, bleek het onheilspellende grijs gewoon tussen de eilanden door weg te drijven. Diezelfde ochtend zelfs een windhoos onder een zwarte wolk zien hangen. Ook die werd machteloos tussen Vlieland en Terschelling door de Noordzee op gedreven. Een uur later dook ik met de jongens alweer in de golven.

Scroll Up

Pin It on Pinterest