Drie provincies

Gisteren erg genoten op de racefiets. Ik had vooraf een route bedacht, maar week daar al snel van af. Hierdoor lag de hele route open en reeg ik al fietsend een nieuwe route aaneen door drie provincies.

Heerlijk eigenlijk, om met zo’n open instelling te fietsen. Ook al deed ik erg mijn best om hard te gaan, ervoer ik het meer als een toeristische ontdekkingstocht dan een trainingsrit. Die het overigens wel degelijk was: de benen lieten zich na net geen negentig kilometer goed voelen.

Nieuwe ontdekkingen waren de Noordwal rondom Vollenhove, de plek waar dit fraaie kunstwerk de wacht houdt over het smalle water. Moeilijk voor te stellen dat hier ooit de zee aan de dijken knabbelde. Het paadje dat van Kalenberg naar ossenzijl loopt, was ook een primeur. Geen aanrader voor een racefiets, maar gisteren vormden de tientallen korte, hobbelige bruggetjes en de vele toeristen geen obstakels.

Ook nieuw was het stuk langs de Linde vanaf het handpontje dat naar Oldemarkt leidt. Het was de bedoeling om hier over te steken, maar al in de verte zag ik een grote bestelbus en twee heren die over het mechaniek gebogen stonden. Geen oversteek dus, maar wel een kronkelend vervolg richting Wolvega door een wat kleiner landschap dan even daarvoor.

Dat ik vanuit Willemsoord voor het eerst op de fiets in De Pol terechtkwam, was het laatste nieuwtje van de dag. Daarna volgde bekend terrein. Het ging meteen minder makkelijk, maar dat kan ook aan de afstand hebben gelegen…

Scroll Up

Pin It on Pinterest