Eén op honderdtien

Volkswagen heeft een kek karretje gemaakt. De aandrijving bestaat uit een 800 cc tweecilinder turbodieselmotor met 47 pk, terzijde gestaan door een elektromotor van 27 pk. Deze hybride krachtbron zit in een carrosserie die nog het meest doet denken aan een Citroen van enkele tientallen jaren geleden.

Wat mij betreft is het ontwerp niet helemaal geslaagd. Maar ach, als blijkt dat je slechts één liter diesel nodig hebt om honderdtien kilometer verder te komen, is het ontwerp plots iets minder belangrijk.

Volgens technologiewebsite C|NET is het vehikel nog te koop ook. De prijs is niet bekend, maar gezien de beperkte oplage van honderd zal het wel heel lang duren eer die smak geld is terugverdiend met besparingen op de brandstofkosten. Slechts weggelegd voor de rijken der aarde dus. Staat goed naast de benzine slurpende Ferrari. Wel goed voor het milieu natuurlijk. Een soort ‘Wiedergutmachungsbügeleisen’ voor patsers. Of doe ik daarmee de technici van VW tekort? Een beetje wel natuurlijk. Sorry! O ja, het karretje heet Formula XL 1.

Scroll Up

Pin It on Pinterest