Eenzame fiets

1 min leestijd

De eenzame fietser zit voorovergebogen op zijn fiets. Waant zich absoluut geen kampioen, maar is toch trots op de prestatie die hij levert. Geen wedstrijd, dat zou fataal aflopen. De fiets en zijn berijder ploeteren door het prachtige rivierenlandschap westwaarts, precies daar waar de krachtige wind vandaag vandaan komt. Niets forceren nu, dat zou zijn ambitieuze route veranderen in een doodlopende steeg.

De eenzame fietser geniet van het landschap om hem heen. Dat is de hele dag al het geval. Gewichtsloos in de achterzak van het wielershirt hobbelen de digitale kopieën van de omgeving met hem mee. De wielen rollen over tientallen kilometers dijk. Die winnen de strijd tegen het water met gemak, maar zijn weerloos tegen de aanstormende lucht. Niet fijn, maar ook geen ramp. Stug doortrappen zonder te forceren. Natuurlijk.

De eenzame fietser stapt af omdat het tijd is voor foto’s. De benen zijn blij met deze pauze. Als de foto’s in de telefoon zijn aangeschoven bij de reeds geschoten exemplaren, valt de blik op de fiets die geduldig tegen een paaltje wacht op een vervolg. Een eenzaam beeld, maar dat kan ook projectie zijn.

Scroll Up

Pin It on Pinterest