Firefox voert gratis reclamecampagne

FireFox is in korte tijd uitgegroeid tot een goed alternatief voor Internet Explorer. Maar het marktaandeel kan natuurlijk nog vele malen groter. Een leuke poging is de wedstrijd die FireFox heeft georganiseerd voor amateurs die een promotiefilmpje voor FireFox van dertig seconden hebben gemaakt.

De wedstrijd is overigens al voorbij, maar dat hoeft niemand ervan te weerhouden de filmpjes te bekijken. Het is een leuk tijdverdrijf en dan is het feit dat het om reclame gaat eenvoudig naar de achtergrond te drukken. En is de opkomst van FireFox niet een prachtig verhaal van een dwergje dat het met enig succes opneemt tegen softwarereus Microsoft?

Ook ik heb FireFox enige tijd gebruikt. Dit omdat Girotel Online destijds niet goed werkte met Safari, de standaardbrowser van Mac OS X. Ik vond FireFox persoonlijk niet verpletterend. Simpel browsen ging prima, maar het beheren van de bookmarks vind ik een drama in vergelijking met bijvoorbeeld Safari. Toen de Postbank zijn online zaakjes in orde had, ben ik snel weer teruggekeerd naar Safari.

Maar ik geniet wel van het enthousiasme rond FireFox. Wat te denken van een twee pagina’s grote advertentie voor FireFox in de New York Times die door vele Amerikaanse fans bijeen werd gesprokkeld. En ook in het vele malen kleinere Nederland is dit inmiddels gelukt! Mooier kun je het als softwaremaker toch niet hebben: een grote schare enthousiaste gebruikers die voor jouw reclame gaan maken. Een natte droom van iedere marketeer, lijkt me.

Scroll Up

Pin It on Pinterest