Gadgets blijven goudmijn op mobieltje

Van start!

Mobiele telefoontjes krijgen steeds betere functies. Moest je eerst nog met ruis op de achtergrond naar muziek luisteren, nu lijkt het wel of er een hifi stereo door de box van je mobieltje blaast. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van de fotografie.

The Phone House bracht deze week de vier grote telefoniefabrikanten bijeen in Amsterdam: Nokia, Samsung, Sony Ericsson en Motorola. Alle vier toonden ze de laatste snufjes voor de komende maanden. Sommige mensen mogen dan niet geloven in de kwaliteit van al die functies in mobieltjes, de praktijk is anders. In ieder geval is die kwaliteit in korte tijd aanzienlijk verbeterd.

The Phone House gelooft in het succes van de gadgets en verschillende functies in en op de telefoon. ‘Vooral het onbeperkt internetten tegen een vast tarief verleidt jongeren om meer met de telefoon te gaan doen’, vertelt Martijn Hol, directeur verkoop bij The Phone House. Nu is het volgens hem vooral de navigatie en het afspelen van muziek dat een belangrijke functionaliteit is.

Motorola borduurt verder op het grote succes van de Razr, waarvan wereldwijd 110 miljoen exemplaren zijn verkocht. De Razr2 is nog dunner afgewerkt en wordt daarom gepresenteerd als messcherp.

Niet onbelangrijk is ook de uitstraling om zo tot een echt lifestyle mobieltje te komen. Samsung heeft verschillende grote namen waarmee het samenwerkt, zoals Bang & Olufsen en Armani. De B&O-telefoon is net uit en belooft inderdaad wat het zegt door een hoogwaardig geluid uit een telefoon te laten klinken; het geluid dat de consument ook verwacht van de Scandinavische fabrikant.

Sony Ericsson maakt een grotere stap met de Walkman Phone en de Cybershot. De nieuwe Walkman Phone W950i is uitgevoerd met onder andere de functie dat je een muzieknummer `vooruit kunt schudden` door de telefoon vooruit te slaan en terug te spelen door achteruit te slaan. Het zijn de kleine gadgets waar vooral jongeren voor vallen.

Apple speelt in Amerika met de iPhone een behoorlijk hip partijtje mee in deze markt. Helaas officieel nog niet verkrijgbaar in de Lage Landen, maar voor de Nederlandse fans is er goed nieuws: de iPhone is inmiddels via GSMtrack.nl in Nederland te koop. Het geavanceerde toestel is in Nederland alleen te gebruiken nadat de software via een aanpassing gebruiksklaar is gemaakt voor het Europese telefoonnetwerk. Dennis Boerekamps, bedrijfsleider van de Brabantse webwinkel, heeft een hele partij iPhones op de kop getikt en verkoopt die in zijn winkel voor 189 euro, met abonnement. Over maatregelen van Apple Nederland maakt Boerkamps zich geen zorgen: `Die iPhones zijn van mij en dus mag ik ze verkopen.`

Scroll Up

Pin It on Pinterest