Gebogen staal

1 min leestijd

Lidia en Jannie hebben een traditie: samen genieten van de piratenkoren tijdens het Grachtenfestival in Meppel. MZPC De Reest heeft inmiddels ook een traditie op dit evenement: een waterpolotoernooi in de grachten.

Aan de ene kant wilde ik daar zelf ook aan meedoen, anderzijds is het ook lekker om je lief een uitje te gunnen. Dat uitje verenigt dan twee oppassen voor de mannen, dus zou ik slechts een staartje van het waterpolotoernooi kunnen meemaken. Josse en Tamas hebben namelijk zwemles op zaterdag. Zo zij het.

Bij het zwembad van ’t Erf aangekomen, blijkt Tamas zowaar op de lijst te staan voor het extra uurtje zwemles. Tijd over, tijd om de plannen om te gooien. Als een speer op de fiets terug naar de Koedijkslanden, boodschappen doen, het voedsel thuis uitladen, als een speer weer terug op de fiets en met het zweet op de rug terug naar ’t Erf. Waar ik zowaar tijd over blijk te hebben, tijd voor een rondje rond dit karakteristieke gebouw. Tijd om een goede positie in te nemen om het gebogen staal treffend vast te leggen.

Terug in de binnenstad loopt het toernooi al teneinde. Jammer, het is een mooi gezicht om de clubgenoten te zien genieten van dit bijzondere potje waterpolo. Mooie reclame voor de club. Volgend jaar toch ook maar weer de plomp in, denk ik…

Scroll Up

Pin It on Pinterest