Gescheurd hout

1 min leestijd

Aan het eind van de middag moet er nog even vuurtje worden gestookt. Josse en Tamas vinden het een goed plan. Uiteraard. Als de eerste vlammetjes voorzichtig naar boven flakkeren, rennen ze naar de schuur om hout te halen.

De voorraad blijkt te lang. Tamas weet raad. Met een grijns sleept hij een enorme bijl uit de schuur. Ik zet een lat tegen de muur, hef de bijl de lucht in en laat hem met kracht op het hout neerkomen. De knal klinkt prachtig, maar het hout geeft geen krimp. Tamas probeert het ook, maar tevergeefs. Bij iedere dreun graaft de lat zich dieper in het gras. Daar blijft het bij.

Nu is Josse aan de beurt. Met één korte, ferme trap splijt hij het hout op overtuigende wijze. Mooi gezicht dat gescheurd hout. Dat moet op de foto. De blauwe lucht blijkt de mooiste achtergrond om het te fotograferen. Helaas is het iets te veel gevraagd om de lat omhoog te houden, een stuk blauwe lucht te vinden en de camera te bedienen. Erg veel scherpte zit er dus niet in. Ach, als je van een afstandje naar deze plaat kijkt, is ie best aardig…

Scroll Up

Pin It on Pinterest