Gevaren op internet

De Raad van Europa, een grote organisatie die zich inzet voor mensenrechten en democratie, heeft een bestaand internetspel waarmee kinderen spelenderwijs leren wat de gevaren van internet zijn, vertaald in het Nederlands.

De Raad van Europa meent dat op internet veel illegale of discriminerende informatie te vinden is die de rechten van de mens kunnen aantasten, en heeft daarin natuurlijk groot gelijk. Met het spel willen de makers kinderen het internet beter leren begrijpen en er dus ook beter mee leren omgaan. De kinderen wordt ook verzocht hierover met hun ouders te praten.

Het doel van het spel is ervoor zorgen dat E-stad tot stand komt, een prachtige stad vol plezier, vrede en veiligheid. Maar de speler moet om daar te komen door het WWW: Het Wilde Woeste Woud. Kinderen moeten proberen de munten Info, Privacy, Beveiliging en Oplettendheid te vinden. Als ze deze in hun bezit hebben, staat niets de utopische E-stad in de weg.

Ik heb het spel zelf nog niet gespeeld. Nee, niet omdat ik me ervoor zou schamen om een `kinderspelletje` te spelen, maar gewoon vanwege een iets te goed (dus slecht) gevulde reeks avonden. Ik hoop dan maar dat kinderen bijvoorbeeld ook worden gewaarschuwd niet zomaar hun persoonlijke gegevens prijs te geven. Zo hadden wij een tijdje geleden het geluk dat dochterlief ons kwam vragen wat ons emailadres was. Dat wilde ze blijkbaar invullen op de site van een op zich onschuldig spel, maar we zitten natuurlijk niet te wachten op ongewenste reclame. En dat snapt ze nu dus ook!

Scroll Up

Pin It on Pinterest