Google Chrome

Nu zo’n beetje de hele internetgemeenschap veel en graag gebruikmaakt van de vele programma’s van Google, moet de uitbater van dit alles hebben gedacht dat ze daarvoor net zo goed een browser kunnen gebruiken die het bedrijf zelf heeft uitgebracht.

Ergens deze week wordt daarom Google Chrome gelanceerd, een browser die is ontwikkeld volgens het open source model en gebaseerd is op Webkit, hetzelfde fundament onder de browser Safari van Apple.

De marketingkreten zijn weer niet van de lucht: het zal een eenvoudige browser worden die eenvoudig en supersnel zijn werk doet. Dat verwachten we natuurlijk al, want op de zoveelste browser zit niemand te wachten als ie geen toegevoegde waarde heeft. Het is volgens Google de bedoeling dat Chrome innovatie op het web bevordert, zo gaat de marketingcampagne verder. Op zich niets mis mee natuurlijk, maar wat Google natuurlijk bedoelt, is dat een eigen browser op een zodanige manier in elkaar wordt gestoken dat alle toepassingen van Google er het snelst en best op werken.

Vanuit Google’s standpunt bezien is ook hier niets mis mee: gebruikers zijn immers altijd blij met gestroomlijnde programma’s, maar het wordt toch iets anders als ze hiervoor (weer) een andere browser nodig hebben. Nog los van het feit dat niemand graag meerdere browsers gebruikt, is het misschien niet zo’n prettige gedachte dat Google weer probeert meer invloed te hebben op de manier waarop wij gebruikmaken van internet en wat wij daar doen.

Wie tot slot wil weten wat de browser van Google allemaal kan, moet beslist even het stripboek lezen dat de website All Things Digital heeft gepubliceerd.

Scroll Up

Pin It on Pinterest