Haastsymbool

1 min leestijd

Umai is op kamp. Een Olympisch kamp nog wel. Prachtige traditie van de vrije scholen in de drie noordelijke provincies. De scholen strijden tegen elkaar met de sporten uit de oude Griekse tijd. Winnen is zeker belangrijk, al gaat het daarbij meer om de manier waarop de sportenprestaties worden uitgevoerd en sportiviteit. Dat deden de Grieken in het begin van hun Spelen namelijk ook.

Ze is al de hele week aangenaam opgewonden. Stond vanochtend resoluut voor de slaapkamerdeur: ‘Opstaan’, waren de woorden waarmee ze ons tot daden aanzette. We waren nog niet bekomen van de schrik, toen we beneden tafeldekgeluiden hoorden. Nog nooit vertoond. Het was duidelijk, deze jongedame ging vandaag niet te laat komen.

En we waren op tijd. Niet helemaal zonder slag of stoot overigens, want opeens bleek de slaapzak toch te koud, het campingbord te klein, enzovoort. Wat begon als een makkie richting school, eindigde dus toch nog ouderwets gestrest. Vanmiddag bleek bij terugkomst hoeveel haast ik vanochtend had gehad. Stokstijf stak de boterham uit de broodrooster omhoog. Geduldig wachtend op consumptie die maar niet kwam. Een mooi symbool voor de voorbije haast.

Scroll Up

Pin It on Pinterest