Hardlopen

bg_hardlopen
bg_hardlopen

Hardloopverhalen

Sfeerimpressies van trainingstochten, trails en wedstrijden, uitstapjes naar andere sporten, het vieren van successen en omgaan met tegenslagen, ervaringen met hardloopmaterialen en nog veel meer!

beeld wijst vrachtboot weg over waal

Two Rivers Marathon in m’n uppie

Toen storm Ciara begin februari de Two Rivers saboteerde, liep ik een marathon over een fraaie parcours mis, plus de gele medaille annex flessenopener met bijbehorend speciaalbier. Gelukkig had de organisatie een ‘list’ bedacht om beide zaken recht te zetten.

reest meppel plas overstroming bomen

Waterloopje

Het was vanochtend nat en winderig, dus was er geen enkele reden om niet te gaan hardlopen. Wel een goed excuus vormde de rug. Die bleef aan het begin behoorlijk gespannen en dat liep niet fijn.

gevarenzone storm ciara havelte

Onstuimig alternatief

Wat doet een hardloper als een wedstrijd waar hij naar toe heeft gewerkt op het allerlaatste moment niet doorgaat? Dan verzin hij een alternatief.

lidia tamas scharrelen in holtingerveld

(Geen) marathonvoorbereiding

Het afgelopen weekend voor het eerst in lange tijd dertig kilometer op één dag hardgelopen. Het ging prima, maar of de benen over twee weken toe zijn aan een hele marathon…

vo2max_robert_hertogs

VO2max om trots op te zijn

De app die de data uit mijn Garmin-horloge trekt, berekent onder andere de VO2max. Ik besteedde niet al te veel aandacht aan dit berekende kengetal. Tot dit weekend.

op-de-grens-tussen-overijssel-en-drenthe

Lange duurloop met vleugjes avontuur

Runners ontdekken graag nieuwe routes. Soms loopt die drang dood, soms opent deze nieuwe wegen. En heel af en toe verenigt een duurloop beide scenario’s.

bertram-en-robert-centrum-zwolle

Rust roest dus niet

De afgelopen tijd stond in het teken van terugkeren op het niveau van een halve marathon. Die missie is geslaagd, ondanks de gedwongen rust. Of juist dankzij?

trainen-met-schaapjes-op-ijsbaan

De psychologie van het herstellen

Herstellen van een zweepslag is lastig. De onzekerheid over de mate waarin de kuit belastbaar is, maakt hardlopen voor mij verre van ontspannen.

herstel-zweepslag-op-nieuwe-pattas

Zweepslag

Mijn rechterkuit was al wekenlang gespannen en twee nachten werden verstoord door kramp. Gas terugnemen bleek helaas onvoldoende om een zweepslag te voorkomen.

zonsondergang-langs-sneekermeer

De werkelijkheid van een marathonschema

Net aangemeld voor mijn vierde marathon. Een schema ga ik niet volgen, dat levert me te vaak stress op, weet ik na 13 weken trainen voor de Mar-athon in Sneek.

Scroll Up

Pin It on Pinterest