Hardlopen

herstel-zweepslag-op-nieuwe-pattas
herstel-zweepslag-op-nieuwe-pattas

Hardloopverhalen

Sfeerimpressies van trainingstochten, trails en wedstrijden, uitstapjes naar andere sporten, het vieren van successen en omgaan met tegenslagen, ervaringen met hardloopmaterialen en nog veel meer!

vo2max_robert_hertogs

VO2max om trots op te zijn

De app die de data uit mijn Garmin-horloge trekt, berekent onder andere de VO2max. Ik besteedde niet al te veel aandacht aan dit berekende kengetal. Tot dit weekend.

op-de-grens-tussen-overijssel-en-drenthe

Lange duurloop met vleugjes avontuur

Runners ontdekken graag nieuwe routes. Soms loopt die drang dood, soms opent deze nieuwe wegen. En heel af en toe verenigt een duurloop beide scenario’s.

bertram-en-robert-centrum-zwolle

Rust roest dus niet

De afgelopen tijd stond in het teken van terugkeren op het niveau van een halve marathon. Die missie is geslaagd, ondanks de gedwongen rust. Of juist dankzij?

trainen-met-schaapjes-op-ijsbaan

De psychologie van het herstellen

Herstellen van een zweepslag is lastig. De onzekerheid over de mate waarin de kuit belastbaar is, maakt hardlopen voor mij verre van ontspannen.

herstel-zweepslag-op-nieuwe-pattas

Zweepslag

Mijn rechterkuit was al wekenlang gespannen en twee nachten werden verstoord door kramp. Gas terugnemen bleek helaas onvoldoende om een zweepslag te voorkomen.

zonsondergang-langs-sneekermeer

De werkelijkheid van een marathonschema

Net aangemeld voor mijn vierde marathon. Een schema ga ik niet volgen, dat levert me te vaak stress op, weet ik na 13 weken trainen voor de Mar-athon in Sneek.

lidia-zwaait-met-zakdoek-tijdens-woldberg-trail

Woldberg (winter)trail

Vonden we de winterse buien tijdens de Woldberg Trail erg? Nee, we genoten juist van de vier seizoenen tijdens onze 15 kilometer hardlopen rondom de Woldberg!

gele-tonnenketting-voor-stuw-vecht

Lentekriebels langs de Vecht

Doel van vandaag was een conditietest in voorbereiding op de 60 van Texel. Maar hardlopen in korte broek met lentegevoel was toch echt het hoogtepunt vandaag.

vier-musketiers-klaar-voor-de-start

Sportief schaakspel tijdens Midwinter Marathon

In de Asselronde vóór twee loopmaten eindigen, is fijn. Maar het leukste aan de Midwinter Marathon is de wedstrijd in de wedstrijd die je er samen van maakt.

laatste-rustplaats-schoenen

Schoenenkerkhof

Veel nut blijken blijken mijn afgedankte maar trouw bewaarde hardloopschoenen niet te hebben gehad. Het werd daarom tijd om ze een laatste rustplaats te gunnen.

Scroll Up

Pin It on Pinterest