Hardloper in spoor Staphorster stipwerk

GO!

Soms moet je je gevoel opzijzetten en het verstand laten zegevieren. Deze vrijdag heb ik vanwege een net herstelde rug geen megahardloopsessie afgewerkt, maar een iets veiligere afstand. Ook al moest ik hiervoor langs de A28 hardlopen.

De route liep voor een deel over de ‘fietssnelweg’ van Zwolle naar Staphorst. Dit door de lokale politiek tot stand gekomen project is een zo kort mogelijke route van Staphorst naar Zwolle. Die loopt grotendeels over bestaande wegen en voor een klein deel over een nieuw aangelegd fietspad langs de A28. De route wordt aangegeven door negen witte cirkels die samen een soort bloem vormen. Die gestileerde bloem is overigens een associatie voor mensen die niet bekend zijn met het Staphorster stipwerk. Daar verwijst dit teken op de weg en wegwijsborden namelijk naar.

De route betekende voor mij een zo strak mogelijke koers van Zwolle naar Meppel. De herrie die ik in het spoor van het Staphorster stipwerk vele kilometers om de oren kreeg, heb ik voor lief genomen. Het lopen ging lekker, de rug gaf geen krimp en ik heb een aantal kilometers lekkere tempo’s gedraaid. Missie geslaagd dus, alleen heb ik onderweg niet één fietser gezien…