Hemelbed

Sinterklaas bracht vandaag een bezoek aan het werk. De jongens gaan daar geheel op eigen wijze mee om. Ze zijn er eigenlijk niet zo mee bezig, zeiden vanochtend zelfs dat ze niet mee wilden. Een luidruchtig aanwezige clown wist hen echter prima te vermaken.

De kunstjes, gedichten, liedjes en andere onderdelen rondom de Sint slechts eventjes. Maakt niet uit, ze verzonnen zelf een alternatief programma. Ik was het monster en zei vluchtten steeds voor mij. Ik weet niet hoeveel rondjes ze rondom het kopieerhok hebben gelopen. In ieder geval niet genoeg om de batterij leeg te krijgen.

En toen was het opeens pakjestijd. De mannen gingen ieder met een kistje vol gekleurde Kapla-stenen naar huis. Ze waren tevreden, maakten plannen om ermee te gaan bouwen, maar de sneeuw en het ijs in de tuin wonnen het van de houten stenen. Ook goed.

Umai vindt Kapla ook leuk. Ogenschijnlijk achteloos ging ze aan de slag met de nieuwe stenen. Pas toen ze twee pepernoten een gezicht gaf en op het bouwwerk deponeerde, bleek dat ze heel doelbewust bezig was geweest. Ze wilde een hemelbed maken. Missie geslaagd.

Scroll Up

Pin It on Pinterest