faq runningtherapie

Hoe ziet runningtherapie eruit?

We starten altijd met een intakegesprek om met elkaar kennis te maken. We bespreken je verwachtingen van de therapie en stellen doelen. Op basis hiervan maken we een op maat gesneden schema waarmee je in twaalf weken leert om minimaal een halfuur achtereen hard te lopen. Je traint daarbij één keer per week onder begeleiding van hardlooptrainer en runningtherapeut Robert Hertogs. Daarnaast loop je tweemaal per week zelfstandig het schema van die week.

Het accent ligt bij runningtherapie op rustig en met plezier hardlopen. Deze langzame duurloop is een heel belangrijke training voor het opbouwen van je uithoudingsvermogen, met als bonus een lekker gevoel in je lijf en rust in je hoofd. Je leert eenvoudige ademhalingsoefeningen toe te passen die je helpen om meer ontspannen te hardlopen. Het hardloopschema is niet heilig: indien nodig doen we het even iets rustiger aan, of bouwen we juist wat kleine extra uitdagingen in.

Aan het eind van de twaalf weken ben je in staat om minimaal een halfuur ontspannen hard te lopen. We evalueren hoe je de trainingen hebt ervaren, of je er baat bij hebt gehad en of je al dan niet behoefte hebt aan een vervolgtraject. Wil je doorgaan met hardlopen, maar ben je er nog niet helemaal zeker van hoe je dat moet aanpakken? We kunnen je daarbij helpen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn wanneer je met plezier blijft hardlopen!