Hoofd in de wolken

Lezen op een iPhone is heel goed mogelijk. Niet alleen het nieuws, of de laatste fratsen van je vrienden op Facebook, ook een ‘goed boek’ is wat mij betreft comfortabel te lezen. Dat comfort betreft dan wel een luie stoel, de bank, de bureaustoel op het werk, of het bed van mijn part. Wachtend op bus, trein, taxi of wat dan ook kan natuurlijk ook, maar begint al redelijk neurotische trekjes te krijgen.

Lopend lezen op een iPhone gaat velen denk ik letterlijk en figuurlijk een paar stappen te ver. Alhoewel fabrikant InkstoneSoftware daar geheel anders over denkt. Dit bedrijf ontwikkelde MegaReader, een elektronische boekenlezer waarmee je met een gerust hart lopend over straat kunt. De iPhone-app projecteert namelijk onder de tekst het straatbeeld dat de camera in de iPhone waarneemt. Lezen en een blik op de weg houden in één handeling dus.

Waanzin? Ik denk het wel. De grap is dat de fabrikant alle grappen en cynische opmerkingen over MegaReader waarschijnlijk zelf ook al heeft bedacht. Iemand die met zijn hoofd in de wolken over straat loopt, moet wel iets tegenkomen dat hem fataal wordt. Het reclamefilmpje toont een dwangmatige lezer die altijd en eeuwig naar zijn iPhone staart op weg naar zijn werk. Kan dat goed gaan? Nee dus…

PS: Het is overigens ook gewoon een goede e-reader, als ik de ronkende kritieken mag geloven.

Scroll Up

Pin It on Pinterest