Hoogspanning

Eindelijk weer eens de najaarsmarkt van de Vrije School meegemaakt. Meestal zitten we dan met het gezin bij het sinterklaasfeest van mijn werkgever. Dit jaar vindt het gelukkig een week later plaats.

De markt is een bonte verzameling van kneuterige spelletjes, creatieve werkjes voor de kinderen, serieuze verkoopwaren voor hun ouders, en een drukbezocht restaurant met uiteraard veel eten en drinken uit eigen keuken. Genieten.

Lidia stortte zich op de oud-Hollandse spelletjes. Het spannendste is een creatieve variant van het houten labyrint waar ik als puber vele uren aan heb besteed. Dat spel werkte met een gyroscopische ophanging die je bediende met twee draaiknoppen. Het spel op de Vrije School maakte gebruik van twee touwen.

Het is een spannend spel. Toen Lidia ermee de top probeerde te bereiken, spatte de hoogspanning van Umai’s gezicht. Ook klasgenoot Bibi keek geconcentreerd mee of het wel goed zou gaan. Lidia liet zich niet van de wijs brengen en laveerde de bal met kalme vastberadenheid langs alle gaten. Soms scheelde het maar weinig…

Scroll Up

Pin It on Pinterest