Ik ben een struisvogel

1 min leestijd

Op de website van de BBC staat een interessante persoonlijkheidstest die deelnemers laat zien tot welke online diersoort ze behoren. De test neemt ongeveer twintig minuten in beslag en bestaat uit een serie vragen en geheugen- en behendigheidstests. De test is volgens de BBC weliswaar leuk bedoeld, maar wel degelijk gebaseerd op serieus en keihard wetenschappelijk onderzoek.

Wie ben ik om aan de woorden van deze alom gerespecteerde Britse omroep te twijfelen? Heb daarom echt mijn best gedaan. Vooral de tests vielen soms niet mee. Vermakelijk waren de zoekopdrachten, zweten de geheugentests. Ik ben tenslotte de jongste niet meer. De testen die mijn vermogen tot multitasking onderzochten, werden met wisselend succes afgewerkt.

De uitkomst staat boven dit artikel. Dat kan dus geen verrassing zijn. Waar staat de struisvogel volgens de onderzoekers van de BBC voor? Best positief eigenlijk, al is het wellicht een licht ADHD karaktertje. Goed, de struisvogel staat voor een snelle surfer, een intensieve gebruiker van sociale netwerken om aan informatie te komen en een zeer doelgerichte specialist. Waarvan acte.

Scroll Up

Pin It on Pinterest