iPad, dus ik besta!

2 min leestijd

Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen, houd de trends in de gaten en vind het een uitdaging om het grotere geheel te destilleren, de rode draad waar we uiteindelijk allemaal wat aan hebben. Een voorloper met gadgets ben ik eerlijk gezegd zelden. Ben heus wel gevoelig voor de nieuwste technologie, maar weet uit ervaring ook dat de ‘Early Adopters’ hun status van slaafse veldtesters helaas verwarren met die van ‘Trendy Dudes’. En ze zijn over het algemeen zo geil op die status dat ze nog bereid zijn hiervoor (te) veel geld te betalen ook.

Ik kijk de kat meestal nog even uit de boom. In een filosofische bui zou ik dit niet-toegeven aan een impuls kunnen beschouwen als een mooie oefening in Zen. Maar ja, als het hoofd IT opeens in je kantoor verschijnt met een uit de VS geïmporteerde iPad, verdampt het kleine beetje beheersing in mij vrij snel. De iPad ligt dus nu bij mij thuis en reken maar dat ik zal proberen om alles uit het apparaat te halen wat erin zit, die paar dagen dat ik ermee mag spelen.

Het eerste plan was om dit artikel vanuit de iPad in het beheergedeelte van mijn WordPress weblog te publiceren. De iPad vond mijn wifi-router direct en na het invoeren van het wachtwoord had ik meteen contact met internet. Prima. Inloggen in Sarafa, de webmail die we zakelijk gebruiken, was ook geen enkel probleem. Jammer dat ik zo 1-2-3 niet kon uitvinden hoe ik de foto van dit artikel die ik naar mezelf had gemaild op de iPad kan downloaden. Ik denk eerlijk gezegd dat dit ook helemaal niet kan. De iPad is een iPad, een gadget met z’n eigen bestandsstructuur en indeling van het opslagmedium en dus zeker geen MacBook. Nou ja, de eerste les heb ik geleerd…

Inloggen in het beheersysteem van mijn weblog was ook geen enkel probleem. Ik had zelfs een het idee dat ik het voor elkaar ging krijgen om direct via internet dit artikel te publiceren vanuit de iPad, maar helaas. het apparaat beschouwt het invoergedeelte van en nieuw artikel als een formulier en dat is het feitelijk ook. Helaas herkent de iPad alle velden behalve het belangrijkste veld, namelijk dat van de broodtekst. Aangezien ik weet dat er inmiddels een ‘native’ versie van WordPress beschikbaar is voor de iPad, is het iets makkelijker om hier niet al te veel ophef over te maken. Als WordPress voor de iPad echter ook niet goed werkt, ja dan…

Het zal duidelijk zijn, ik heb direct de smaak te pakken. Verwacht veel praktische tests. Ik vind het een prachtig ding, maar als ik hiervoor de portemonnee ga trekken, dan moet ik er mee kunnen doen wat ik denk dat ik ermee zou moeten kunnen doen. Arme iPad, kan ie aan deze hooggespannen verwachtingen voldoen? Blijf hier rondhangen zou ik zeggen.

Scroll Up

Pin It on Pinterest