iPad wordt viool

De eerste keer dat ik Ocarina op de iPhone opstartte, was ik oprecht verwonderd. Door in de microfoon van de iPhone te blazen en de toetsen op het beeldscherm te beroeren, toverde de app prachtige tonen van een fluit tevoorschijn. Het is een universele reactie. Toen ik het trots aan mijn lief en kinderen liet zien, was ik de held. Een weeklater liep ik al fluitend de afdeling vormgeving op. Het succes was onmiddellijk en enorm.

De kinderen vinden het nog steeds een prachtig programma. Ze snappen de functie die de liederen van andere gebruikers overal ter wereld laat horen. ‘Kijk pap, hier is iemand ook aan het fluiten’, klinkt het dan uit hun mond, terwijl hun vinger naar een wit stipje in de Stille Oceaan wijst. Het is natuurlijk ook een wonder dat dit geluid, gemaakt door iemand duizenden kilometers ver weg, zomaar tot ons komt.

De iPad gooit hier sinds kort nog een schepje bovenop door in een viool te veranderen met het programma Magic Fiddle, niet toevallig van dezelfde makers als Ocarina. Op het filmpje ziet het bespelen van deze iPad-viool er doodsimpel uit. Aan de vingerbewegingen van de spelers te zien, zijn dit professionele violisten. Volgens de website Mashable kan iedereen echter met de magische viool overweg. Als ik een iPad in huis heb, ga ik het zeker proberen. Tot die tijd moet ik me behelpen met dit filmpje. Verbazingwekkend.

Scroll Up

Pin It on Pinterest