iPhone gekraakt

Fabrikanten van digitale producten moeten zo langzamerhand wel weten dat iedere beveiliging die ze bedenken in een mum van tijd wordt gekraakt.

Toen bijvoorbeeld Apple bij de introductie van de iPhone in de VS bekendmaakte dat het een exclusieve deal met telecombedrijf AT&T had gesloten, kon iedereen de bui al voelen hangen. Exclusieve deal betekende dus dat iedere bezitter van een iPhone vast zat aan dat ene telecombedrijf. En daar houden eigenlijk maar weinig mensen van, van zo`n totaal gebrek aan keus. En dus gingen de experts naarstig aan de slag om de iPhone te kraken. Het zal niemand verbazen dat er inmiddels software te downloaden is waarmee het simkaartje te ontdoen is van zijn slot. Waarmee het apparaat ook hier gebruikt kan worden en daarmee wordt het prachtige apparaat ineens een stuk interessanter.

Ben benieuwd of Apple het kat-en-muis-spel met de `nerds` aangaat en steeds nieuwe versies gaat uitbrengen waardoor de software niet meer werkt. Feitelijk hebben ze daar geen belang bij, want hoe meer klanten hoe beter. Maar als het waar is wat de website Emerce meldt, namelijk dat AT&T iedere keer dat een iPhone wordt gekraakt ongeveer 1400 dollar aan potentiële omzet over twee jaar misloopt, zouden er daar wel eens wat managers boze telefoontjes naar Apple kunnen gaan plegen. We wachten rustig af en genieten ondertussen van het klein beetje machtsvertoon van `de consument`. Jongens en meisjes, ga zo door!

Scroll Up

Pin It on Pinterest