Is Mac nu wel of niet duur?

1 min leestijd

C|NET kwam deze week met een bericht dat op het eerste gezicht goed lijkt voor Apple. Mac’s zijn helemaal niet zo heel veel duurder als mensen beweren.  De adder onder het gras kwam echter meteen daarna: ze zijn bijna net zo duur als de beste pc’s.

Een analist had berekend dat een Mac slechts dertien procent duurder is als een pc die met gelijkwaardige componenten is uitgerust. De algemene opvatting is dat een Mac gemiddeld zo’n twintig tot dertig procent meer geld moet opbrengen dan een pc. Het verkapte slechte nieuws is dat pc’s die met dezelfde functies en onderdelen is uitgerust, automatisch tot het topsegment behoren. Tja, dit wordt dan meteen een verhaal van is het glas nu halfvol of halfleeg? Een Mac is blijkbaar in vergelijking met veel pc’s beter uitgerust en daardoor een stuk duurder. Hij valt dus in de betere, zo niet topklasse.

Goed nieuws dus, zeker als de prijsvergelijking dan ook niet echt verkeerd uitvalt. Redeneren we halfleeg dan zal de Mac dus nooit tot de massa gaan behoren, want daarvoor is ie simpelweg te goed en te duur. En dus helpt ook dit nieuws Apple weinig. Net als het feit dat mensen sneller resultaat behalen op een Mac Apple ook weinig helpt. Ach, Apple maakt blijkbaar niet alleen mooie computers, maar ook nog van uitstekende kwaliteit. En aangezien Apple binnen afzienbare tijd toch veel meer geld verdient met muziekactiviteiten, hebben ze geld genoeg om van die fantastische maar toch best betaalbare computers te blijven maken. Blijven we met z’n allen toch lekker een elitecluppie.

Scroll Up

Pin It on Pinterest