iWeerkoning van de camping

Een persoonlijke geschiedenis herhaalde zich enkele weken geleden vrijwel letterlijk. Toen Apple een jaar of zes geleden namelijk de iPod uitbracht, wilde ik dat ding absoluut hebben, maar het kwam er jarenlang niet van omdat ik geen praktische reden kon bedenken voor het geile apparaat.

De tijden in de auto, trein of op de fiets op weg naar het werk met de onafscheidelijke walkman lagen achter me, en als ik wandel of fiets door de natuur wil ik de bijbehorende geluiden ook horen, anders bekruipt me het gevoel dat ik de omgeving door glas bekijk, er niet echt ín zit dus. Een vervreemdende ervaring waar ik niet op zit te wachten. Mijn brandend verlangen werd jarenlang dus effectief geblust door praktische overwegingen. Toen de cd-wisselaar in de auto het begaf, wist ik echter niet hoe snel ik een iPod moest kopen. Eindelijk het ultieme excuus!

Met de nieuwste geile aandachtstrekker van Apple, de iPhone, is het net zo. Natuurlijk wil ik zo’n apparaat, maar ik moet helaas constateren dat ik in de praktijk niet echt tot de mobiele veelvraten behoor, en dan is het bijbehorende mobiele internetabonnement wel erg duur. In de eerste week van de vakantie betrapte ik mij erop dat ik toch een goede reden aan het verzinnen was om de iPhone de mijne te maken.

Het weer was ronduit bar te noemen. Ja de zon liet zich zien, maar werd even zo vele keren hardhandig verdreven door enorme plensbuien. Het is niet zo moeilijk te raden wat hét gespreksonderwerp op de camping was. Een kennis van me had via zijn zoon net een hypermodern mobieltje met internettoegang gekregen. Trots kwam hij me op een morgen melden dat het de komende drie uur wel droog zou blijven. Had hij gezien op de buienradar, netjes te raadplegen via zijn mobieltje. En omdat de weersverwachting onder dit soort omstandigheden voor veel mensen op de camping erg interessant is, wisten steeds meer gasten de ‘iWeerkoning’ te vinden.

Ik betrapte mezelf zoals gezegd op de gedachte om dit voorval aan te grijpen om toch maar een iPhone te kopen. Maar toen werd het écht zomer en was helemaal niemand meer geïnteresseerd in buien, want die vielen toch niet. De ‘iWeerkoning’ werd weer gewoon Koos en ik gaf mezelf met een glimlach om de mond in gedachten een standje voor het koketteren met een mobieltje. Op naar het volgende excuus zullen we maar zeggen.

Scroll Up

Pin It on Pinterest