Jaaroverzicht Strava 2018

GO!

Daar gaat ie weer: het jaaroverzicht van Strava, op maat gemaakt voor de sporters die gebruikmaken van dit platform. Het filmpje levert natuurlijk niet echt uniek materiaal op, maar tovert ieder jaar toch weer een glimlach op mijn gezicht.

Aan het begin van 2018 stelde ik mezelf als doel om 2500 kilometer hard te lopen. Het hele jaar liep ik flink voor op dat schema. Toen in december bleek dat ik met een flinke extra inspanning zowaar de drieduizend hardloopkilometers kon halen, ben ik er toch voor gegaan. Het werd een memorabele laatste maand van het jaar. Ruim 320 hardloopkilometers, bijna de top-50 in het Nederlandse klassement van de December Running Distance Challenge van Strava en het meest aantal gelopen uren (34) van het jaar. Die drieduizend kilometer werden gehaald, helaas wel ten koste van mijn rug. Ik ben maar weer eens gewaarschuwd: voer je de uren, kilometers of andere vormen van belasting plotseling op, dan kom je een keer iets tegen dat gaat protesteren. Op naar een eerste week van rust in 2019…