Jong geleerd…

In de stromende regen het badje opgeruimd vanavond. Dat stond er al sinds vorige week dinsdag, een heerlijke zomerse dag. Even voordat de jongens naar zwemles moesten, had ik het badje opgezet, de slang erin gelegd en de kraan open gedraaid. Wij mannen hadden direct een weddenschap. Ik voorspelde dat het badje zou zijn overgelopen als we terug waren, maar de mannen geloofden er niets van.

Weer thuis bleek het badje aan de ene kant tot de rand toe te zijn gevuld en aan de andere kant nog een decimeter speling te hebben. Het badje stond scheef. Ik concludeerde dat beide partijen hadden gewonnen. Ik aan de onderkant en zij aan de bovenkant. Over poldermodel gesproken…

Wat dit alles met deze foto heeft te maken? Die is met dit verhaal in gedachten tot stand gekomen. Ik moest denken aan een foto van hetzelfde badje dat volliep tijdens een eerdere zonovergoten dag. Wilde die foto manipuleren zoals de iPhone app Colorsplash, maar vond het resultaat niet opvallend genoeg. Verder associërend vond ik een foto die geschoten is op weer een andere zonnige dag.

Deze dus. Josse is graag met de camera in de weer. Schiet los vanuit de heup, wat veel onzin oplevert, maar ook bijzonder verrassende foto’s. Deze is, toeval of niet, gewoon bijzonder geslaagd. Laat hem maar experimenteren. Jong geleerd, oud gedaan.

Scroll Up

Pin It on Pinterest