Jonge componist

1 min leestijd

Vanmiddag speelde Josse een ruim uur met Garageband. Hij had van zus Umai en neef Max met Kerst al een beetje kunnen afkijken hoe je een lekker klinkend deuntje fabriceert met deze software.

Ik moest hem even op weg helpen, maar al snel wist hij de loops te vinden, leerde hij hoe je ze moet afspelen en ze in het project te slepen. Harder en zachter zetten van individuele loops was ook geen probleem. Geconcentreerd reeg hij stukjes muziek aan elkaar. Bij iedere wijziging moest de hele riedel opnieuw worden afgeluisterd. Saai? Echt niet, ik was minstens zo geboeid als de jonge componist zelf.

Toen Josse het welletjes vond, hebben we het wel tien keer achter elkaar afgedraaid. Na een paar keer ontstond spontaan een toneelstukje op de maat van de muziek. Het bestond uit een vrolijk dansend begin, een spannend middenstuk met Robert als monster en Josse als potentieel slachtoffer en een crescendo einde waarin het monster glansrijk werd verslagen door de componist.

Josse kon niet wachten eer de rest thuis zou komen. Hij stuiterde van energie toen het eindelijk zover was. We hebben met z’n allen nog een paar maal het toneelstukje opgevoerd.

Scroll Up

Pin It on Pinterest