Kerstster

1 min leestijd

We hebben vandaag de Brabantse tak laten kennismaken met de schaatssfeer in De Wieden. Het was een behoorlijk bont gezelschap op het ijs van de Belterwijde.

Lidia en ik trokken op noren de slee achter ons aan waarop onze mannen zaten. Umai zwierde hier op haar noren ogenschijnlijk volledig ontspannen omheen. Mijn broer en zijn oudste dochter waren dapper genoeg om op ijshockeyschaatsen het rondje te maken. Helaas voor ons bleek het trekken van een zware slee al snel het echte werk te zijn.

Dapper was ook nicht Yvonne, die achter een stoel een rondje wist te volbrengen op de schaats. Weliswaar met knalrode kop en de jas wagenwijd open, maar ze deed het dan toch maar. En dan waren er nog neef Max, zijn moeder en de hond, die het traject wandelend volbrachten. Dat duurde natuurlijk wat langer, dus hadden Lidia en ik genoeg tijd voor een extra rondje.

Halverwege kwamen we de wandelaars tegen. De mannen hadden ook wel zin in een voettocht over het ijs. Ze verzonnen ook nu weer een leuk spelletje: zonder het ijs te raken thuis komen. Huppelend van sneeuwbergje naar sneeuwbergje en van voetafdruk naar voetafdruk sleepten ze Barbara, Max en de hond met hun enthousiasme mee. Uiteindelijk kwam alles weer samen. Iedereen was het erover eens: wat een heerlijke Tweede Kerstdag vandaag op het ijs.

Scroll Up

Pin It on Pinterest