Koeberg loopgroep blijft groeien

GO!

Het gaat goed met de Koeberg hardloopgroep. Een leuk aantal mensen uit de beginnersgroep van afgelopen winter is blijven hangen en doet lekker mee met de gevorderden. Steeds meer hardlopers sluiten zich aan bij de loopgroep.

De trainingen op woensdagavond worden zo opgezet dat zowel gevorderden als minder ervaren hardlopers er aan kunnen meedoen. De loopgroep streeft ernaar de oefeningen en intervaltrainingen zo te organiseren dat de groepjes hardlopers altijd weer bij elkaar komen. En wie na de intervaltrainingen nog een extra rondje wil lopen, krijgt in veel gevallen een aantal fanatiekelingen met zich mee. Wie het na de trainingen welletjes vindt, kan overigens zonder 'gezichtsverlies' naar huis. Er kan veel bij Koeberg, maar er moet niets.

Leden Koeberg loopgroep met de nieuwe shirts in actie tijdens een looptechniekoefening in Park Hesselingen.

Op maandagavonden loopt iedereen meestal een rondje van wisselende lengte. Ook hier houdt de loopgroep rekening met de niveaus. Als iedereen hetzelfde rondje doet, 'vegen' de snelste lopers de langzamere hardlopers regelmatig op door terug te lopen. Zo blijft de groep bij elkaar. Soms besluit een deel een kortere ronde te doen. En heel af en toe bedenkt een lid een verrassende route. Zo heeft de loopgroep ook wel eens met het trekpontje de Reest overgestoken. Het concept werkt blijkbaar heel goed. Enthousiast geworden door deze manier van trainen nemen hardlopers regelmatig nieuwe mensen mee. En zo is Koeberg loopgroep inmiddels al gegroeid tot een groep van boven de veertig mensen, van beginner tot vergevorderde hardloper.

Het succes van de eerste beginnersgroep heeft de begeleiders geïnspireerd tot het opzetten van een nieuwe lichting starters. Het blijkt een succes. Onder begeleiding van 5 leden van Koeberg loopgroep werken de beginnende hardlopers het opbouwschema van Evy af op woensdagavond en zaterdagmorgen. Inmiddels heeft de beginnersgroep alweer ruim tien keer getraind en is het ultieme doel - in september meedoen aan de Meppel City Run - in zicht. Niet alleen zij, maar ook veel gevorderde hardlopers van Koeberg loopgroep verheugen zich al op deze thuiswedstrijd.

Leden van Koeberg loopgroep doen ook steeds vaker mee aan wedstrijden. Zo heeft een flink aantal leden begin juni meegedaan een de 4 mijl en halve marathon van Zwolle, deden leden mee aan de Kolonieloop in Frederiksoord, de Wiekloop in De Wijk, de 4 van Meppel, enzovoort. Je moet een wedstrijd natuurlijk helemaal zelf tot een goed einde brengen, maar de gezamenlijke pret vooraf en na de wedstrijd blijkt een extra stimulans om vaker mee te doen.

Koeberg loopgroep verlaat soms de geijkte paden, zoals tijdens een rondje via het trekpontje over de Reest.

Website Koeberg Loopgroep