Koeberg loopgroep

GO!

Hardlopen blijft een reis vol verrassingen. Na vanavond weet ik dat een loopgroep ook leuk kan zijn voor een best solistisch ingestelde hardloper als ik. Ik doe dus mee aan de Koeberg loopgroep, opgericht door Bertram Steringa.

'Hé, iemand doet op Facebook een oproep aan hardlopers in de Berggierslanden en de Koedijkslanden om een hardloopgroep te vormen. Iets voor ons?', vraagt mijn lief vanaf de bank. Vanuit de tegenoverliggende bank schiet ik zoals wel vaker met nieuwe dingen direct in de weerstand. 'Ik weet het niet hoor, ik vind in mijn eentje hardlopen eigenlijk wel lekker. En zijn de verschillen in tempo niet te groot? Ik weet niet of ik me wel wil aanpassen', is mijn afhoudende antwoord.

Toch is er wel nieuwsgierigheid. Als er genoeg belangstelling is dat oprichter Bertram een eerste testrun organiseert en Lidia besluit mee te doen, blijf ik benieuwd naar de uitkomst thuis. Even de kat uit de boom kijken, heet dat. Als ze weer thuis is, kan ik beslist niet om haar enthousiasme heen. En zo komt het dat ik een week later op een schemerend Rembrandtplein sta om mee te doen aan de Koeberg loopgroep.

De verschillen tussen de lopers zijn inderdaad duidelijk aanwezig, maar dat blijkt helemaal geen probleem. We spreken steeds af op welke punt van de route de snelsten stoppen om te wachten op de minder snelle hardlopers. Een week later verruilen we deze afspraak door het 'stofzuigen'. De snelste lopers wachten dan niet op de rest, maar keren om en lopen de minder snelle deelnemers tegemoet. De hele Koeberg loopgroep blijft zo bij elkaar en de snellere lopers pikken zo nog wat extra meters mee.

Het tempo is voor mij ook in de snelste groep relaxed. Grootste voordeel daarvan is dat je onderweg kunt praten. Leuk om kennis te maken met nieuwe lopers, het laatste nieuws door te nemen, hardlooptips uit te wisselen, om blessureleed te delen, of wat voor onderwerpen dan ook. De Koeberg loopgroep blijkt een gezellige club gelijkgestemden. Dat geldt vast voor meer hardloopgroepen.

Meedoen? Klik hier!