Koele kikker

De kerstvakantie hebben we net als vorig jaar afgesloten met een wandeling door de natuur nabij Doosje. In tegenstelling tot een jaar terug was de sneeuw vrijwel volledig verdwenen. IJs lag er nog volop. De dooi heeft ervoor gezorgd dat er een dun toplaagje is dat op een laagje water ligt, dat weer op een dikke laag ijs rust.

In het begin van de wandeling ontdekten de kinderen een kikker onder het ijs. Ik kon het eerst niet geloven. Het leek wel een blad als de donkere massa in beweging werd gezet door golven onder het ijs. Maar toen het beestje echt wegzwom, kon ik er niet omheen. Hoe de kikker in de tussenlaag water is terechtgekomen, ik weet het niet.

Maakt ook niet uit, de situatie waarin deze ‘koele kikker’ zich bevond, maakte de redder in de kinderen wakker. Fanatiek beukten ze met de hakken van de regenlaarzen en een stok op de toplaag ijs om de kikker te bevrijden. Toen er een tweede kwam aanzwemmen, werden ze nog fanatieker. De beestjes hebben ze niet kunnen bevrijden. Toch was iedereen tevreden. Er zaten zoveel gaten in het ijs, die kikkers zouden hun uitweg wel weten te vinden.

Scroll Up

Pin It on Pinterest