Laat iTod a.u.b. een 1 april-grap zijn

2 min leestijd

Het afgelopen weekend heb ik met mijn drie kinderen heerlijk relaxed doorgebracht bij mijn moeder. Vandaar dat ik er pas vandaag achter kwam dat sinds vrijdag een klein hypje is ontstaan rond de ‘iTod’, een mp3-speler voor kinderen vanaf drie jaar.

Een speurtocht op de website van Fisher-Price, de speelgoedfabrikant die het apparaat volgens een artikel in de Times Online nog deze zomer gaat uitbrengen, leverde niets op. Hetzelfde resultaat boekte ik op de site van het moederbedrijf van Fisher-Price, Mattel. U weet wel, de makers van Ken en de nog steeds akelig dunne Barbie.

Verder speuren leverde wel veel hits op forums en websites over muziek en mp3-spelers op die eigenlijk allemaal de inhoud van het Times-artikel hebben overgenomen. Ook het ANP is niet verder gekomen en zodoende is het artikel in dezelfde vorm op diverse sites van Nederlandse kranten opgedoken.

Dit alles versterkt mijn gevoel dat het om een late 1 April-grap moet gaan. Maar misschien heeft dit meer te maken met mijn vaderschap en de zorg voor onze drie kinderen. Zowel Lidia als ik houden erg van muziek en onze kinderen zijn er ook dol op, maar om nu een drie jaar oude peuter een koptelefoon op te zetten, dat zou ons toch veel en veel te ver gaan.

Het feit dat de ‘iTod’ een geluidsbegrenzer aan boord heeft, doet daar eerlijk gezegd weinig aan af. Weet je wanneer onze jongens van twee en onze meid van bijna zes het meest van muziek genieten? Als er een cd opstaat waar we met z’n allen op kunnen dansen, zoals de verzamel-cd van Rob de Nijs. De jongens wisten snel wanneer de snelle en hardere passages van bijvoorbeeld Malle Babbe komen en staan daar al helemaal op te wachten. Dan gaan ze rondjes draaien tot ze er letterlijk bij neervallen. En Umai kent al hele stukken tekst en zingt onder het dansen. Dat is toch oneindig socialer dan een peuter die in z’n uppie naar muziek zit te luisteren.

Ooit, aan het begin van mijn redactionele loopbaan, werd ik streng door mijn leermeester toegesproken dat ik niet zo’n domineestoontje moest aanslaan in mijn artikelen. Sindsdien heb ik daar altijd voor gewaakt. Maar dit bericht brengt de dominee weer in mij wakker. O, laat dit alstublieft een 1-april-grap zijn die een week te laat werd gebracht. Want anders…

Scroll Up

Pin It on Pinterest