Laat je gsm opstarten als een Mac

Speciaal voor liefhebbers van de geluiden op hun Macje die hiervan geen genoeg kunnen krijgen, heeft MOStones een bonte verzameling ringtones in de aanbieding. Leuk, maar een beetje Macaholic knutselt die natuurlijk zelf in elkaar.

De website MOStones heeft veel in de aanbieding: de geluiden die op moderne Macs met OS X zijn te horen, maar ook de systeemgeluiden die bij de trouwe Macintosh-gebruiker een nostalgische glimlach op het gelaat zullen weten te toveren. Ook de fans, en die zijn er nog steeds, van de Newton komen hier aan hun trekken. Een leuke site voor iedereen met liefde voor de Mac. Totdat het op downloaden van de ringtone aan komt, want ze kosten namelijk maar liefst anderhalve dollar per stuk.

Eh, uitbaters van deze op zich sympathieke site, nu maken jullie volgens mij een redenatiefout. Er wordt gemikt op de Macaholics of minimaal fans van dit platform die de hen zo bekende geluiden ook op hun gsm willen hebben. Maar ze hebben die geluiden natuurlijk al op hun Mac en het is een klein kunstje om hiervan een mp3 te maken en deze via draad of Bluetooth in hun gsm te krijgen. En vele ware fans gebruiken vaak ook nog oudere machines met het klassieke Mac OS, dus daar zal MOStones ook weinig aan verdienen. Ik hoop voor de eigenaar maar dat deze website meer mensen een ringtone doet kopen dan ze op een leuk idee te hebben gebracht.

Jammer genoeg voor hen behoor ik tot de laatste categorie. Ik hoor mijn gsm al opstarten als mijn Mac wanneer ik gebeld wordt. En ik zie de verbaasde gezichten van mijn collega’s al. Ik moet het nog wel even doen, maar heb nu al een boel voorpret.

Scroll Up

Pin It on Pinterest